Koningsspelen op de Vuurtoren een Oranjesucces.

20 april 2018

Om 8 uur in de ochtend kwamen de vrolijk gekleurde kinderen al het schoolplein op. Vlaggetjes op de gezichten geschminkt en verder hééééél veel ORANJE. En hoe leuk: ook ouders en leerkrachten waren oranje versierd.

De dag werd geopend met een Oranje welkom door de directeur. Op het plein met een heerlijk zonnetje hadden alle groepen zich verzameld, inclusief de Peuters natuurlijk. Er was een klein Konings-kwisje, een intensieve Oranje-warming-up onder leiding van een zogenaamde sportinstructeur en tot slot een demonstratiedans van het Koningsspelenlied/dans: FITLALA door groep-8 meisjes. Dat deden ze zo goed dat veel kinderen vrolijk mee zongen en dansten.

Daarna was het in de groepen heerlijk gezond ontbijten van het Koningsontbijt, aangeboden door de landelijke Koningspelen en verzorgd door de Jumbo. Ouders hielpen de leerkracht er voor te zorgen dat alle kinderen genoeg te eten hadden.

Om 9.30 uur gingen groep 7 en 8-kinderen alle groepen langs om hun sportploegje op te halen. Zo had ieder groepje leerlingen van groep 1 tot groep 8. Het was geweldig hoe dat ging. De oudere kinderen bekommerden zo goed over die kleintjes: ‘heb je je sportschoenen’, ‘geef hem maar een handje’, ‘moet je naar de wc?’, ‘Bij elkaar blijven’.

Onderweg naar de sporthal stonden ouders bij straatovergangen om alles in de gaten te houden. In de sporthal was alles al klaar gezet door meester Couperus en veel ouders. De 24 groepjes verspreidden zich over alle spellen. Zo was er o.a: speelkussen, hockey, doelschieten, hindernisbaan, ballon hooghouden, enz….). Onder toezicht en begeleiding van ouders en leerkrachten en met hulp van de oudsten in de groep deden de kinderen ontzettend hun best. Ze genoten. Net als alle volwassenen die hen zo bezig zagen.

Om 12.00 uur werden de jonge kinderen opgehaald. De groepen 4 tot en met 8 hadden nog een gezellige andere, leuke invulling voor in de middag.

Een zeer geslaagde Koningsspelen. Dat kon door leuk mee doen van de kinderen, alle hulp van zoveel ouders, inzet teamleden en de lekkere versnaperingen, aangeboden door Hoogvliet. Allen dank!

Kerstviering op de Vuurtoren 2017

22 december 2017

Op 21 december vierde De Vuurtoren het Kerstfeest met kinderen en ouders. Het feest begon 's avonds om 18.00 uur sfeervol op school. Leerlingen van hoge groepen haalden kinderen van lage groepen op. Zo waren de volgende groepen gekoppeld: 8-4, 7-3, 6-1/2, 5-1/2.   Hand in hand en in een lange optocht met kaarsjes in de hand liepen we naar de Badkapel.

Bij binnenkomst zaten de ouders al te wachten. De laatste groepen kwamen zingend binnen en het programma was begonnen. De verteller, Estelle van groep 8, nam het publiek mee door 9 'stemmenspel' onderdelen: leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 speelden stukken van het Kerstverhaal. En dat deden ze voortreffelijk! De mooie teksten op rijm wisten de kinderen heel goed te verwoorden! Alle groepen hadden een lied ingestudeerd die ze tussen de scenes ten gehore brachten. Ook dat hadden ze goed geoefend, want het klonk prachtig. De ouders mochten af en toe ook meezingen. Na het laatste onderdeel was er een grote buiging van de hoofdrolspelers wat gevolgd werd door een groot applaus, En dat hadden de kinderen verdiend!

Bij de afsluiting werden veel mensen, die geholopen hadden met de voorbereiding, bedankt en een beetje in het zonnetjes gezet.  De viering was een mooi hoogtepunt aan het einde van het schooljaar.

Iedereen fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar!

Bekijk foto's »

Kerstwensen van leerlingen voor senioren van de Thuishaven

21 december 2017

Kerstgroet van kinderen van De Vuurtoren voor senioren van de Thuishaven

Op 21 december werden de leerlingen van de Vuurtoren  door 30 bewoners van de Thuishaven gastvrij ontvangen in een ontmoetingsruimte van de Badkapel. Niet zonder reden: Alle leerlingen van De Vuurtoren kwamen voor hen zingen en een Kerstgroet brengen. En dat was een succes!

Over de donderdagmiddag verspreid kwamen om de beurt 2 groepen binnen. 8-4, 7-3, 6-2, 5-1. De leerlingen van de lagere groep aan de hand van de oudere leerlingen. Geweldig te zien hoe de oudere kinderen zich bekommerden om de ‘kleintjes’. De handen stevig vast. Ook werd er geholpen met de jassen en sjalen!

In het zaaltje lieten de groepen een mooi lied horen. Daarna werden zelf gemaakte kerstwensen uitgedeeld aan de ouderen. Daar hadden oud en jong leuke gesprekjes!

Tot slot zongen de bewoners van de Thuishaven met De Vuurtoren-kinderen gezamenlijk nog een lied, zoals Stille Nacht en Luid klokje tingelingeling.

Iedereen was heel positief. Heel fijn om te horen. Hieronder een foto. In het fotoalbum ziet u er meer.