Groep 7 bij Madurodam in het Nieuws

10 april 2018

Afgelopen maandag was groep 7 wederom te gast in Madurodam voor het startsein van de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.  Deze herdenking vindt jaarlijks plaats bij Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland, en wordt naast de bijeenkomsten op de Dam en de Waalsdorpervlakte gezien als één van de grootste herdenkingen van Nederland. Het bijzondere van deze herdenking is dat kinderen op alle fronten de hoofdrol spelen. 

Niet alleen de kinderen hadden de hoofdrol, maar ook twaalf verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog. Zij zijn deze dag op basis van hun persoonlijke verhaal in gesprek gegaan met de aanwezige kinderen. Dit doen ze zodat zij het belang van vrijheid beter zullen begrijpen en opdat ook zij nooit zullen vergeten.

De verhalen van de verzetshelden maakten indruk op de kinderen. Ook spannend waren de camera's en microfoons van Hart van Holland en OmroepWest


Groep 7 leerlingen in beeld bij Omroep West: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3613875/Verzetshelden-in-gesprek-met-kinderen-in-Madurodam-Je-moet-niet-zwart-witdenken

Ook Hart van Nederland was aanwezig: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/kinderen-ontmoeten-verzetshelden-uit-woii-in-madurodam/


 

 


  

 

Afscheid groep 8

8 juli 2017

Na alle festiviteiten van de laatste twee weken gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Groep 8 we wensen jullie veel succes op jullie nieuwe scholen. 

 

 

Schoolreis groep1/2

22 juni 2017

Wat een geweldige schoolreis! Naar avontura! De kinderen van de Vuurtoren hebben veel plezier en wachten op je beurt hoeft niet, want we hebben Avontura voor ons zelf!! Zie de foto's!

Bekijk foto's »


Koningsspelen op de Vuurtoren een Oranjesucces.

Om 8 uur in de ochtend kwamen de vrolijk gekleurde kinderen al het schoolplein op. Vlaggetjes op de gezichten geschminkt en verder hééééél veel ORANJE. En hoe leuk: ook ouders en leerkrachten waren oranje versierd. De dag werd geopend met een Oranje welkom door de directeur. Op het plein met een heerlijk zonnetje hadden alle groepen zich verzameld, inclusief de Peuters natuurlijk. Er was een klein Konings-kwisje, een intensieve Oranje-warming-up onder leiding van een zogenaamde sportinstructeur en tot slot een demonstratiedans van het Koningsspelenlied/dans: FITLALA door groep-8 meisjes. Dat deden ze zo goed dat veel kinderen vrolijk mee zongen en dansten. Daarna.. Lees verder »

Kerstviering op de Vuurtoren 2017

  Op 21 december vierde De Vuurtoren het Kerstfeest met kinderen en ouders. Het feest begon 's avonds om 18.00 uur sfeervol op school. Leerlingen van hoge groepen haalden kinderen van lage groepen op. Zo waren de volgende groepen gekoppeld: 8-4, 7-3, 6-1/2, 5-1/2.   Hand in hand en in een lange optocht met kaarsjes in de hand liepen we naar de Badkapel. Bij binnenkomst zaten de ouders al te wachten. De laatste groepen kwamen zingend binnen en het programma was begonnen. De verteller, Estelle van groep 8, nam het publiek mee door 9 'stemmenspel' onderdelen: leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 speelden.. Lees verder »

Kerstwensen van leerlingen voor senioren van de Thuishaven

Kerstgroet van kinderen van De Vuurtoren voor senioren van de Thuishaven Op 21 december werden de leerlingen van de Vuurtoren  door 30 bewoners van de Thuishaven gastvrij ontvangen in een ontmoetingsruimte van de Badkapel. Niet zonder reden: Alle leerlingen van De Vuurtoren kwamen voor hen zingen en een Kerstgroet brengen. En dat was een succes! Over de donderdagmiddag verspreid kwamen om de beurt 2 groepen binnen. 8-4, 7-3, 6-2, 5-1. De leerlingen van de lagere groep aan de hand van de oudere leerlingen. Geweldig te zien hoe de oudere kinderen zich bekommerden om de ‘kleintjes’. De handen stevig vast. Ook werd er.. Lees verder »


Recente foto's