Basisschool De Vuurtoren Scheveningen

 

Ontmoeten, verbinden, betrokken en betrouwbaar

Onze kernwaarden die verweven zijn in onze kleinschalige en goed toegeruste, eigentijdse school.

 

Wijzer naar de toekomst’

Deze slogan verwijst naar ons aanbod en aanpak: De basisvakken worden aangeboden in een modern jasje: digibord, tablets, wisbordjes, samenwerken, ….

Daarnaast zijn er moderne toekomstgerichte onderdelen: Mediawijsheid, tabletgebruik, Engels (gr 1-8), talentvakken, veel sport, ……

 

Positieve mindset

Met termen als: ik kan het, van fouten leer ik , vragen is goed, ik ga het uitzoeken,…. trainen we een positieve mindset, wat de kinderen helpt in onze sterk veranderende samenleving. Die positieve instelling zien we ook in onze gedragstermen: elkaar helpen, sorry zeggen, aardig zijn, bedanken, delen, iedereen hoort erbij, …

 

Ouderbetrokkenheid

Er is een enthousaste oudercommissie en actieve klassenouders die de school en groep ondersteunen met diverse activiteiten: vieringen, feesten, uitjes, avond4daagse, .....  Ouders die geen gelegenheid hebben om te helpen zijn ook betrokken! We hebben een open, laagdrempelige communicatie via een ouderapp, nieuwsbrieven, open deuren (buiten coronatijd), …..

 

En wat is er nog meer?

Er is een inpandige peuterschool. Ook de gymzaal en kleuterspeelzaal zijn in het gebouw. Wekelijks is er een kinderfysiotherapeute in de school. En 2Samen verzorgt de naschoolse opvang, met eigen ruimtes in de school.

Direct naar groep:

Ga naar Mijn SchoolInfo »

Korte berichten

Kerst 2021
De weken van het jaar was de school weer geheel in kerststemming. Met hulp van enkele ouders is er weer die jaarlijkse gezelligheid. En.. Lees verder »
Ondanks corona toch de Sint op de Vuurtoren
Ook in 2021 was de Sint weer op de Vuurtoren. En dat begon al eind november, want toen vonden de kinderen wat in.. Lees verder »
Nationaal schoolontbijt
Ook in 2021 deed de Vuurtoren weer mee met het nationaal schoolontbijt. Dit jaar heeft Aldi het ontbijt verzorgd. In alle groepen.. Lees verder »
Juf Overduin met pensioen
Wel 44 jaar heeft juf Overduin op onze school gewerkt. Eerst op de Beatrix, toen op de Emma en het laatst op.. Lees verder »