Basisschool De Vuurtoren Scheveningen

 

Ontmoeten, verbinden, betrokken en betrouwbaar

Onze kernwaarden die verweven zijn in onze kleinschalige en goed toegeruste, eigentijdse school.

 

Wijzer naar de toekomst’

Deze slogan verwijst naar ons aanbod en aanpak: De basisvakken worden aangeboden in een modern jasje: digibord, tablets, wisbordjes, samenwerken, ….

Daarnaast zijn er moderne toekomstgerichte onderdelen: Mediawijsheid, tabletgebruik, Engels (gr 1-8), talentvakken, veel sport, ……

 

Positieve mindset

Met termen als: ik kan het, van fouten leer ik , vragen is goed, ik ga het uitzoeken,…. trainen we een positieve mindset, wat de kinderen helpt in onze sterk veranderende samenleving. Die positieve instelling zien we ook in onze gedragstermen: elkaar helpen, sorry zeggen, aardig zijn, bedanken, delen, iedereen hoort erbij, …

 

Ouderbetrokkenheid

Er is een enthousaste oudercommissie en actieve klassenouders die de school en groep ondersteunen met diverse activiteiten: vieringen, feesten, uitjes, avond4daagse, .....  Ouders die geen gelegenheid hebben om te helpen zijn ook betrokken! We hebben een open, laagdrempelige communicatie via een ouderapp, nieuwsbrieven, open deuren (buiten coronatijd), …..

 

En wat is er nog meer?

Er is een inpandige peuterschool. Ook de gymzaal en kleuterspeelzaal zijn in het gebouw. Wekelijks is er een kinderfysiotherapeute in de school. En 2Samen verzorgt de naschoolse opvang, met eigen ruimtes in de school.

Direct naar groep:

Ga naar Mijn SchoolInfo »

Korte berichten

Kleuterdiploma!
Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een.. Lees verder »
Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren
Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen... Lees verder »
Afscheid juf Marieke Brand na 38 jaar
Juf Marieke Brand was in maart als pedagogisch medewerker bij de Peuterschool met pensioen gegaan. Nu, na 4 maanden extra, gaat zij.. Lees verder »
Juffendag bij kleuters en peuters
Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het.. Lees verder »