Basisschool De Vuurtoren Scheveningen

 

Ontmoeten, verbinden, betrokken en betrouwbaar

Onze kernwaarden die verweven zijn in onze kleinschalige en goed toegeruste, eigentijdse school.

 

Wijzer naar de toekomst’

Deze slogan verwijst naar ons aanbod en aanpak: De basisvakken worden aangeboden in een modern jasje: digibord, tablets, wisbordjes, samenwerken, ….

Daarnaast zijn er moderne toekomstgerichte onderdelen: Mediawijsheid, tabletgebruik, Engels (gr 1-8), talentvakken, veel sport, ……

 

Positieve mindset

Met termen als: ik kan het, van fouten leer ik , vragen is goed, ik ga het uitzoeken,…. trainen we een positieve mindset, wat de kinderen helpt in onze sterk veranderende samenleving. Die positieve instelling zien we ook in onze gedragstermen: elkaar helpen, sorry zeggen, aardig zijn, bedanken, delen, iedereen hoort erbij, …

 

Ouderbetrokkenheid

Er is een enthousaste oudercommissie en actieve klassenouders die de school en groep ondersteunen met diverse activiteiten: vieringen, feesten, uitjes, avond4daagse, .....  Ouders die geen gelegenheid hebben om te helpen zijn ook betrokken! We hebben een open, laagdrempelige communicatie via een ouderapp, nieuwsbrieven, open deuren (buiten coronatijd), …..

 

En wat is er nog meer?

Er is een inpandige peuterschool. Ook de gymzaal en kleuterspeelzaal zijn in het gebouw. Wekelijks is er een kinderfysiotherapeute in de school. En 2Samen verzorgt de naschoolse opvang, met eigen ruimtes in de school.

Direct naar groep:

Ga naar Mijn SchoolInfo »

Korte berichten

Zomerschool op De Vuurtoren
Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school!.. Lees verder »
Eindfeest groep 8 2020
Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders.. Lees verder »
Groep 8 springt de basisschool uit!
Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de.. Lees verder »
Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!
Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de.. Lees verder »