Basisschool De Vuurtoren Scheveningen

De Vuurtoren, met de slogan:wijzer naar de toekomst, is een kleinschalige goed toegeruste christelijke school. Een kansrijke plek waar kinderen zich en een stabiele vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Onze kernwaarden: 'ontmoeten, verbinden, betrokken en betrouwbaar' maken we zichtbaar in ons onderwijs en handelen.

De bekwame leerkrachten zien de kinderen echt en sluiten zoveel mogelijk aan bij wat ze nodig hebben en bij wat de toekomst vraagt. Dit doen we met beproefde methoden en gebruikmakend van de nieuwste bewezen inzichten.
Om kinderen maximaal te kunnen begeleiden, hebben we een peuterschool en naschoolse opvang (2Samen). Er is een (motorische) remedial teacher, interne begeleider, schoolmaatschappelijk werker en een gedragsspecialist. Ook is er een kinderfysiotherapeute in het gebouw.

Kansen voor ieder kind door differentiëren binnen het jaargroepensysteem. Uitstapjes, thema's, projecten en naschoolse activiteiten geven leerlingen de gelegenheid zich breed te ontplooien.

Onderwijsconcept

Het onderwijsconcept van De Vuurtoren kenmerkt zich door toekomstgericht te werken vanuit een stabiele basis. Binnen de vertrouwde jaargroepen wordt er gedifferentiëerd. Zo zijn er kinderen die meer of andere instructie nodig hebben en zijn er kinderen die juist meer uitdaging nodig hebben. Tijdens veel lessen zijn er dan ook drie niveaus te herkennen.

Er worden moderne methoden ingezet, waarbij de leerkracht het programma afstemt op doorlopende leerlijnen. Kinderen leren vooral als het boeiend is. De motivatie en kwaliteit van het leren, stimuleren we door inzet van een moderne en bewezen effectieve aanpak. In onderwijsland heet dat o.a.: Effectieve Directe Instructie, Growth mindset en Assessment for Learning. Wat zien we dan in de school: Samenwerken, onderzoeken, betrokkenheid, actieve leerhouding, stimulerende leerkracht, ontdekken, digitaal werken, ...... .

'Wijzer naar de Toekomst' is ons motto: creatief, zelfbewust, zelfvertrouwen, kritisch, doorzetten, sociaal,  nieuwsgierig, digitaal geschoold en positief.

 

Direct naar groep:

Ga naar Mijn SchoolInfo »

Korte berichten

Kerstviering
We hadden al een poosje een echte Kerstsfeer in school en klas. Op donderdagavond was er de Kerstviering in de Nieuwe Badkapel. Alle.. Lees verder »
Sinterklaas op De Vuurtoren
Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's.. Lees verder »
De rommelpiet was er weer!
Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen.. Lees verder »
Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!
Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan.. Lees verder »