Kunstweken op de Vuurtoren

20 november 2020

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt!

De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto).

De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet. 

Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel! 

Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren

6 november 2020

Op 6 november deed De Vuurtoren mee met het Nationale schoolontbijt.

Jaarlijks kunnen scholen zich aanmelden voor deelname om zo het belang van een goed ontbijt op de kaart te zetten. Zo kwamen de kinderen vrijdag 'hongerig' en met veel zin de school binnen en zagen daar al de gedekte tafels. In de ene groep opgesteld in groepjes, de ander in een ster en weer een andere groep in lange tafels. In alle groepen was het gezellig samen smikkelen. Wat was er zoal: bruine boterhammen, broodjes, krentebollen, yoghurt, appelstroop, wafels, honing, appels, melk, ei, kaas, ...  Dit jaar moesten we het doen zonder de gewaarde extra handen van ouders. Met elkaar en in de laagste groepen met hulp van groep 8-ers, ging het toch prima. Naast het smikkelen was het ook gezellig leren. Het moment om met elkaar te praten over wat gezond eten is. Daarom past zo'n extraatje zo mooi in ons onderwijs. Zie de foto's!

Zomerschool op De Vuurtoren

24 juli 2020

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had.

Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool.

Met een programma dat gericht is op voorbereiding van groep 8 waren de kinderen gemotiveerd aan het 'werk'. De lessen werden verzorgd door Lyceo. In groepjes van ca. 5 kinderen was er sprake van een geconcentreerde en intensieve begeleiding. De begeleiders zijn studenten die precies weten wat er gevraagd wordt en ook weten hoe dit over te brengen aan de leerlingen. Naast Rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen zorgden 'energizes' voor een stukje ontspanning tussendoor. Eén week dagelijks van 9.00 tot 12.00 was goed te doen. En als beloning gingen de kinderen op vrijdagmiddag onder begeleiding van een aantal ouders gezellig bowlen!

Met nog 5 weken zomervakantie voor de boeg, gaat groep 7 van de Vuurtoren met meer kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen naar groep 8:)


Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren

Op 6 november deed De Vuurtoren mee met het Nationale schoolontbijt. Jaarlijks kunnen scholen zich aanmelden voor deelname om zo het belang van een goed ontbijt op de kaart te zetten. Zo kwamen de kinderen vrijdag 'hongerig' en met veel zin de school binnen en zagen daar al de gedekte tafels. In de ene groep opgesteld in groepjes, de ander in een ster en weer een andere groep in lange tafels. In alle groepen was het gezellig samen smikkelen. Wat was er zoal: bruine boterhammen, broodjes, krentebollen, yoghurt, appelstroop, wafels, honing, appels, melk, ei, kaas, ...  Dit jaar moesten we het.. Lees verder »

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »


Recente foto's