Sinterklaas op De Vuurtoren

5 december 2019

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke gesprekjes met de kinderen. Dit terwijl de Pieten vrolijk pepernoten uit deelden.

In de groepen 5 t/m 8 waren er surprises. Op 4 december waren deze al in school te zien in het Surprisemuseum. De prachtige creaties werden in de groepen nieuwsgierig uitgepakt door de kinderen. En natuurlijk werden de mooie gedichtjes voorgelezen. Voor iedereen een gezellige ochtend met zingen, cadeutjes en spelen natuurlijk. Bedankt Sinterklaas, graag tot volgend jaar!

Bekijk foto's »

De rommelpiet was er weer!

27 november 2019

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

21 november 2019

Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en Kerst heeft gevierd. Maar dat is leuk! Net als 40x grote vakentie ;).  Met in totaal ongeveer 1000 kinderen in de klas heeft ze in die 40 jaar ongeveer 800.000 schriften en toetsen nagekeken en vele miljoenen krullen gezet.

De kinderen verdienden die krullen want ze hadden (en hebben) het goed bij de juf. Voor die 40 jaar kreeg de juf een dikke krul! Met de cadeaus, een taart en allemaal handjes van de kinderen was het een mooi jubileum. Gelukkig blijft onze juf Marianne Kuiper nog wel een poosje bij ons op De Vuurtoren.

Sinterklaas op De Vuurtoren

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke.. Lees verder »

De rommelpiet was er weer!

Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen en in alle lokalen. De kinderen leken het wel leuk te vinden! Ze keken naar de rommel, maar zagen meer: schoencadeautjes. Dat was een verrassing. Gelukkig zijn de Vuurtorenleerlingen goed in opruimen, zodat ze al gauw weer konden leren..... Nog even en dan komt de Sint! Lees verder »

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan de Julianaschool aan de Gaffelstraat. Deze school fuseerde met de Emmaschool en later veranderde de naam in De Vuurtoren. Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en.. Lees verder »

Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar deed de Vuurtoren weer mee met het nationale schoolontbijt. De broden en beleg werd keurig op tijd verzorgd en met hulp van ouders stond alles op tijd klaar. Van peuters tot groep 8 was het smikkelen en vooral ook gezellig!   Lees verder »