Zomerfeest met sponsorloop op De Vuurtoren

13 juli 2018

Op de laatste schooldag, 13 juli beleefde CBS DE Vuurtoren een groot Zomerfeest met spelletjes, frisse hapjes en een sponsorloop.

Er werd gestart met de sponsorloop voor Stichting Ambulance Wens. Een stichting die met hulp van de ambulance dagelijks hele zieke mensen begeleidt voor een laatste leuk uitje. Anthony Kroeze, groep 7 leerling van onze school, was enkele maanden geleden onder de indruk van de organisatie toen zijn opa, die inmiddels is overleden, met de Ambulancewens mee mocht. Toen ontstond het idee om een sponsorloop te houden voor de organisatie. Afgelopen weken stroomde het geld binnen dat de kinderen ophaalden bij familie en buurt. Echt heel veel! Nadat op deze ochtend de kinderen heeeeeeel erg hun best hadden gedaan met hardlopen rond de school, was de bekendmaking en uitreiking van het door de kinderen opgehaalde bedrag. Onder begeleidende woorden van juf Annette van der Geest mocht Anthony samen met zijn zusje Tiffany het bedrag ontullen: € 2900,00 !! Een enorm bedrag. Dit hadden we niet durven dromen. De twee medewerkers die de hele ochtend met een ambulance aanwezig zijn geweest, waren ook super enthousiast en dankbaar. Top gedaan van Anthony! Met dank aan alle gulle gevers, sponsors en actieve ouders.

In tropische sferen gingen de kinderen daarna in gemixte groepen van spel naar spel. Zo was er een gigantische stormbaan in de straat, ringwerpen, estafette, schminken (2Samen), kleutergym, limbodansen, touwtrekken, tafeltennis en een pauzeplek met heerlijk tropisch fruit. Tussendoor nog een ijsje en tot slot ook nog een broodje!. Een geslaagd zomerfeest en mooie jaarafsluiting.

Zo'n feest vraagt veel voorbereiding en begeleiding en ook geld....  We danken de oudercommissie voor het initiatief en vele werk wat ze hier aan hadden. Ook dank aan alle andere ouders/familie die geholpen hebben. Dank aan de sponsors die onderdelen betaald hebben. De kinderen hebben genoten! Zo maken we met elkaar een fijne school.

Een fijne vakantie!!

Bekijk foto's »

Groep 8 'springt' naar het voortgezet onderwijs!

5 juli 2018

Na 8 jaar basischool De Vuurtoren sprongen de leerlingen van groep 8 woensdag bijna letterlijk naar het voortgezet onderwijs.

Nadat de jongens en meisjes eerst met applaus werden aangekondigd, gingen ze onder luide aanmoedigingen over de glijbaan. Daarna was het high-fives geven aan alle Vuurtorenleerlingen die op de route stonden opgesteld. Onder toezicht van gymmeester Couperus sprongen de schoolverlaters één voor één via een trampoline de school uit. Daarbij werden ze geholpen door hun vader en/of moeder.

Dat was plezier en voor veel aanwezigen ook even een traantje wegpinken..

Tot slot hadden de groep 8 leerlingen door een paar mooie woorden voor hun juffen Tomeij en van der Sprong. Daarbij onthulden de dametjes een prachtig herinneringscadeau: twee houten zuilen met manden vol orchideeën!

Nu nog gezellig eten met elkaar, een disco en dan de afscheidsavond met de premiere van een eigen groep 8 film.

Een jaar en groep om nooit te vergeten. Succes allemaal!

Bekijk foto's »

Kunst op De Vuurtoren

11 juni 2018

De peutergroepen en groep 1,2,3 zijn afgelopen heel kunstzinnig bezig geweest. Alles draaide om kunst: tekenen, bouwen, schilderen, plakken. Het creatieve resultaat was te zien op de tentoonstelling afgelopen donderdag en vrijdag 7 en 8 juni.

De als museum ingerichte speelzaal inclusief een toegangskassa, was schitterend ingericht. De bezoekers (kinderen, vaders, moeders, grootouders) keken vol bewondering naar de kunstwerken. De foto's spreken voor zich.