Kunstweken op de Vuurtoren

Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren

6 november 2020

Op 6 november deed De Vuurtoren mee met het Nationale schoolontbijt.

Jaarlijks kunnen scholen zich aanmelden voor deelname om zo het belang van een goed ontbijt op de kaart te zetten. Zo kwamen de kinderen vrijdag 'hongerig' en met veel zin de school binnen en zagen daar al de gedekte tafels. In de ene groep opgesteld in groepjes, de ander in een ster en weer een andere groep in lange tafels. In alle groepen was het gezellig samen smikkelen. Wat was er zoal: bruine boterhammen, broodjes, krentebollen, yoghurt, appelstroop, wafels, honing, appels, melk, ei, kaas, ...  Dit jaar moesten we het doen zonder de gewaarde extra handen van ouders. Met elkaar en in de laagste groepen met hulp van groep 8-ers, ging het toch prima. Naast het smikkelen was het ook gezellig leren. Het moment om met elkaar te praten over wat gezond eten is. Daarom past zo'n extraatje zo mooi in ons onderwijs. Zie de foto's!

Zomerschool op De Vuurtoren

24 juli 2020

Met een programma dat gericht is op voorbereiding van groep 8 waren de kinderen gemotiveerd aan het 'werk'. De lessen werden verzorgd door Lyceo. In groepjes van ca. 5 kinderen was er sprake van een geconcentreerde en intensieve begeleiding. De begeleiders zijn studenten die precies weten wat er gevraagd wordt en ook weten hoe dit over te brengen aan de leerlingen. Naast Rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen zorgden 'energizes' voor een stukje ontspanning tussendoor. Eén week dagelijks van 9.00 tot 12.00 was goed te doen. En als beloning gingen de kinderen op vrijdagmiddag onder begeleiding van een aantal ouders gezellig bowlen!

Met nog 5 weken zomervakantie voor de boeg, gaat groep 7 van de Vuurtoren met meer kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen naar groep 8:)

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren