Zomerschool op De Vuurtoren

24 juli 2020

Met een programma dat gericht is op voorbereiding van groep 8 waren de kinderen gemotiveerd aan het 'werk'. De lessen werden verzorgd door Lyceo. In groepjes van ca. 5 kinderen was er sprake van een geconcentreerde en intensieve begeleiding. De begeleiders zijn studenten die precies weten wat er gevraagd wordt en ook weten hoe dit over te brengen aan de leerlingen. Naast Rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen zorgden 'energizes' voor een stukje ontspanning tussendoor. Eén week dagelijks van 9.00 tot 12.00 was goed te doen. En als beloning gingen de kinderen op vrijdagmiddag onder begeleiding van een aantal ouders gezellig bowlen!

Met nog 5 weken zomervakantie voor de boeg, gaat groep 7 van de Vuurtoren met meer kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen naar groep 8:)

Eindfeest groep 8 2020

20 juli 2020

Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift met het formele moment van handtekeningen zetten. Als afsluiting kregen de kids nog een cadeauboek en herinneringsboek met leuke foto's. Met een groot applaus voor alle betrokkenen werd het afscheidsfeest afgesloten.

Een extraatje was het feestje een dag later in Kommunika dat door de ouders georganiseerd was. Eerst een etentje met ook leerkrachten erbij en vervolgens een disco met een echte DJ. Het was de kers op de taart. Een leuk feest, goede sfeeer en daarna een hartelijk afscheid van elkaar.

Succes in het Voortgezet Onderwijs, Vuurtoren groep 8-ers 2020!

Bekijk foto's »

Groep 8 springt de basisschool uit!

9 juli 2020

Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig. Terwijl juf Lorienne Brown, begeleid door vrolijke muziek, de kinderen een voor een aankondigden, werden de groep 8-ers ook luidkeels aangemoedigd door de rest van de school.

Een sprong naar het VO. De Vuurtoren wenst 'onze' groep 8 daar veel succes!

Bekijk foto's »

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »