Juffendag bij kleuters en peuters

23 april 2021

Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook de dag dat juf Ashani afscheid nam van groep en school. Ze gaat op een andere school werken dichter bij huis. Hierbij werd ze extra verwend met cadeautjes van de kinderen.

MOZAIEK slingerbank op het vernieuwde plein

26 maart 2021

Onder leiding van mozaiekkunstenaar Job Bisscheroux hebben leerlingen vanaf groep 6, 7 en 8 het thema Scheveningen prachtig bij elkaar geplakt. Vooraf hebben diezelfde leerlingen al een groot aantal tekeningen aangedragen. Na al het plakken is de bank netjes afgewerkt en vormt deze een mooi, kleurrijk en functioneel object op het schoolplein. En wie goed kijkt ziet ook de namen van de groep 8-kinderen die in 2020 afscheid namen van de basisschool.

Sinterklaas 2020 Hij was er!

4 december 2020

In de groepen werd er verder gefeest. En natuurlijk waren er de cadeautjes! In de groepen 5 t/m 8 werden de prachtige, door de kinderen gemaakte surprises, uitgedeeld en uitgepakt. De gedichtjes werden natuurlijk mooi voorgedragen.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest op de Vuurtoren. Wij danken de Sint en Pieten voor hun komst en hopen hem volgend jaar graag terug te zien :)

Kijk even naar de SintSnapShots van omroep Vuurtoren!

Bekijk foto's »

Juffendag bij kleuters en peuters

Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het was goed te zien dat het feest was! Iedereen was verkleed: Er waren ridders, soldaten, stripfiguren en heeeeeel veel prachtige prinsesjes. De juffen zagen er ook geweldig uit, waarbij de kleuterjuffen opvielen met hun roze biggetjes outfit, inclusief neus en staart. En wat doe je dan op zo'n dag...... De kinderen hadden een stickerkaart, waarmee ze langs allemaal oudhollandse spelletjes gingen: zaklopen, koekhappen, ....  Het was een gezellige dag! Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook.. Lees verder »

MOZAIEK slingerbank op het vernieuwde plein

Na het nieuwe speeltoestel in 2020 heeft De Vuurtoren deze winter een mooie lange slinger-mozaïekbank op het plein. De kleurijke themabank vormt een natuurlijke afscheiding tussen een voetbalgedeelte en de rest van het plein. Onder leiding van mozaiekkunstenaar Job Bisscheroux hebben leerlingen vanaf groep 6, 7 en 8 het thema Scheveningen prachtig bij elkaar geplakt. Vooraf hebben diezelfde leerlingen al een groot aantal tekeningen aangedragen. Na al het plakken is de bank netjes afgewerkt en vormt deze een mooi, kleurrijk en functioneel object op het schoolplein. En wie goed kijkt ziet ook de namen van de groep 8-kinderen die in 2020 afscheid.. Lees verder »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »