Sinterklaas 2020 Hij was er!

4 december 2020

In de groepen werd er verder gefeest. En natuurlijk waren er de cadeautjes! In de groepen 5 t/m 8 werden de prachtige, door de kinderen gemaakte surprises, uitgedeeld en uitgepakt. De gedichtjes werden natuurlijk mooi voorgedragen.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest op de Vuurtoren. Wij danken de Sint en Pieten voor hun komst en hopen hem volgend jaar graag terug te zien :)

Kijk even naar de SintSnapShots van omroep Vuurtoren!

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

4 december 2020

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in groep 5 t/m 8. En uiteraard het gedichtje voorlezen. Een groot succes weer. Goed gedaan meisjes en jongens!

En dan de gymlessen...... Wat een Pieten heeft onze school zeg. De laatste gymles voor de Sinterklaasviering was het namelijk PIETENGYM! De kinderen klommen over banken, door touwen, sprongen op matten, kropen over toestel-daken en allemaal om......  cadeutjes in de schoorstenen te gooien. En dat ging gooooooeeeeeeed!  Sinterklaasmuziekje erbij en het was een uur lang plezier.

Bekijk foto's »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

26 november 2020

Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een uitzending gemaakt over Sint en Piet, luister maar naar dit Vuurtoren Sintjournaal. Deze ochtend ontvingen alle ouders al een link van de uitzending via Parro.

De kinderen hadden de dag hiervoor hun schoen gezet.......gelukkig is de CadeautjesPiet ook langs geweest en heeft iedereen wat in de schoen gedaag :).  De hele school is versierd met sinterklaasversiering, en ook zien we wat spullen van de Sint zelf staan.......niet verder vertellen hoor....ssst.....de Sint zit op school in quarantaine.....   We hebben goede hoop dat de Sint op 4 december uit quarantaine is en de kinderen kan begroeten :) !

Bekijk foto's »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »