Schoolreis Peuterschool De Vuurtoren

17 juni 2019

Vandaag zijn de peuters met ouders een dagje uitgeweest, naar strandtent De Dolfijn aan het Schevningse strand. Het was echt DOL FIJN! Wat was het een mooie dag! We hebben gespeeld, op de trampolines gesprongen, lekker patatjes en ijs gegeten. De mama's en papa's zaten gezellig  in het zonnetje.

Bekijk foto's »

Oranjespelen

23 mei 2019

Dit jaar heeft de Vuurtoren de sportactiviteit van de Koningsspelen op 17 mei gehouden: Oranjespelen. Gekleed in vooral veel oranje werden op school de kleine kinderen door de grote opgehaald. De gemixte groepen gingen onder toezicht van oplettende ouders met elkaar naar sporthal de Blinkerd.

Daar stonden de spellen al klaar. Onze gymmeester Bert Couperus had met hulp van ouders de spellen al klaargezet. Tijd voor een korte uitleg waarna de muziek startte en de sportspellen begonnen. Onder begeleiding van de hulpouders gingen de groepjes alle sportspellen langs. Ook was er een rustmoment. Daar kregen de kinderen fruit en een vrolijke gezichtsversiering! Als afsluiting renden de kinderen in estafettevorm naar een mooi herinneringslintje.

Weer geslaagde oranjespelen door onze actieve en sportieve kleine kanjers!. Met dank aan de hulpouders. Zie ook de foto's.

Bekijk foto's »

Vuurtorenschool loopt Avond4daagse

23 mei 2019

Een kleine 60 kinderen met ouders en begeleiders van de Vuurtoren liepen deze week de avond4daagse. 4 Avonden verzamelden de lopers zich bij het startpunt KVS en liepen in een mooi tempo wisselende routes. De Vuurtorenlopers waren goed herkenbaar: Vooraan de Vuurtorenvlag gevolgd door lopers in allerlei kleuren, waaronder veel rode Vuurtorenshirts en hoody's. Onze actieve ouders wisten alle avonden de route veilig en soepel te laten verlopen. Een mooie activiteit voor de kinderen, georganiseerd door de oudercommissie, waarbij elke avond een aantal leerkrachten mee liepen. Een succes, wat we volgend jaar zeker voortzetten.

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren

Op 6 november deed De Vuurtoren mee met het Nationale schoolontbijt. Jaarlijks kunnen scholen zich aanmelden voor deelname om zo het belang van een goed ontbijt op de kaart te zetten. Zo kwamen de kinderen vrijdag 'hongerig' en met veel zin de school binnen en zagen daar al de gedekte tafels. In de ene groep opgesteld in groepjes, de ander in een ster en weer een andere groep in lange tafels. In alle groepen was het gezellig samen smikkelen. Wat was er zoal: bruine boterhammen, broodjes, krentebollen, yoghurt, appelstroop, wafels, honing, appels, melk, ei, kaas, ...  Dit jaar moesten we het.. Lees verder »