Schoolreis Peuterschool De Vuurtoren

17 juni 2019

Vandaag zijn de peuters met ouders een dagje uitgeweest, naar strandtent De Dolfijn aan het Schevningse strand. Het was echt DOL FIJN! Wat was het een mooie dag! We hebben gespeeld, op de trampolines gesprongen, lekker patatjes en ijs gegeten. De mama's en papa's zaten gezellig  in het zonnetje.

Bekijk foto's »

Oranjespelen

23 mei 2019

Dit jaar heeft de Vuurtoren de sportactiviteit van de Koningsspelen op 17 mei gehouden: Oranjespelen. Gekleed in vooral veel oranje werden op school de kleine kinderen door de grote opgehaald. De gemixte groepen gingen onder toezicht van oplettende ouders met elkaar naar sporthal de Blinkerd.

Daar stonden de spellen al klaar. Onze gymmeester Bert Couperus had met hulp van ouders de spellen al klaargezet. Tijd voor een korte uitleg waarna de muziek startte en de sportspellen begonnen. Onder begeleiding van de hulpouders gingen de groepjes alle sportspellen langs. Ook was er een rustmoment. Daar kregen de kinderen fruit en een vrolijke gezichtsversiering! Als afsluiting renden de kinderen in estafettevorm naar een mooi herinneringslintje.

Weer geslaagde oranjespelen door onze actieve en sportieve kleine kanjers!. Met dank aan de hulpouders. Zie ook de foto's.

Bekijk foto's »

Vuurtorenschool loopt Avond4daagse

23 mei 2019

Een kleine 60 kinderen met ouders en begeleiders van de Vuurtoren liepen deze week de avond4daagse. 4 Avonden verzamelden de lopers zich bij het startpunt KVS en liepen in een mooi tempo wisselende routes. De Vuurtorenlopers waren goed herkenbaar: Vooraan de Vuurtorenvlag gevolgd door lopers in allerlei kleuren, waaronder veel rode Vuurtorenshirts en hoody's. Onze actieve ouders wisten alle avonden de route veilig en soepel te laten verlopen. Een mooie activiteit voor de kinderen, georganiseerd door de oudercommissie, waarbij elke avond een aantal leerkrachten mee liepen. Een succes, wat we volgend jaar zeker voortzetten.

Juffendag bij kleuters en peuters

Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het was goed te zien dat het feest was! Iedereen was verkleed: Er waren ridders, soldaten, stripfiguren en heeeeeel veel prachtige prinsesjes. De juffen zagen er ook geweldig uit, waarbij de kleuterjuffen opvielen met hun roze biggetjes outfit, inclusief neus en staart. En wat doe je dan op zo'n dag...... De kinderen hadden een stickerkaart, waarmee ze langs allemaal oudhollandse spelletjes gingen: zaklopen, koekhappen, ....  Het was een gezellige dag! Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook.. Lees verder »

MOZAIEK slingerbank op het vernieuwde plein

Na het nieuwe speeltoestel in 2020 heeft De Vuurtoren deze winter een mooie lange slinger-mozaïekbank op het plein. De kleurijke themabank vormt een natuurlijke afscheiding tussen een voetbalgedeelte en de rest van het plein. Onder leiding van mozaiekkunstenaar Job Bisscheroux hebben leerlingen vanaf groep 6, 7 en 8 het thema Scheveningen prachtig bij elkaar geplakt. Vooraf hebben diezelfde leerlingen al een groot aantal tekeningen aangedragen. Na al het plakken is de bank netjes afgewerkt en vormt deze een mooi, kleurrijk en functioneel object op het schoolplein. En wie goed kijkt ziet ook de namen van de groep 8-kinderen die in 2020 afscheid.. Lees verder »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »