Schoolreis Peuterschool De Vuurtoren

17 juni 2019

Vandaag zijn de peuters met ouders een dagje uitgeweest, naar strandtent De Dolfijn aan het Schevningse strand. Het was echt DOL FIJN! Wat was het een mooie dag! We hebben gespeeld, op de trampolines gesprongen, lekker patatjes en ijs gegeten. De mama's en papa's zaten gezellig  in het zonnetje.

Bekijk foto's »

Oranjespelen

23 mei 2019

Dit jaar heeft de Vuurtoren de sportactiviteit van de Koningsspelen op 17 mei gehouden: Oranjespelen. Gekleed in vooral veel oranje werden op school de kleine kinderen door de grote opgehaald. De gemixte groepen gingen onder toezicht van oplettende ouders met elkaar naar sporthal de Blinkerd.

Daar stonden de spellen al klaar. Onze gymmeester Bert Couperus had met hulp van ouders de spellen al klaargezet. Tijd voor een korte uitleg waarna de muziek startte en de sportspellen begonnen. Onder begeleiding van de hulpouders gingen de groepjes alle sportspellen langs. Ook was er een rustmoment. Daar kregen de kinderen fruit en een vrolijke gezichtsversiering! Als afsluiting renden de kinderen in estafettevorm naar een mooi herinneringslintje.

Weer geslaagde oranjespelen door onze actieve en sportieve kleine kanjers!. Met dank aan de hulpouders. Zie ook de foto's.

Bekijk foto's »

Vuurtorenschool loopt Avond4daagse

23 mei 2019

Een kleine 60 kinderen met ouders en begeleiders van de Vuurtoren liepen deze week de avond4daagse. 4 Avonden verzamelden de lopers zich bij het startpunt KVS en liepen in een mooi tempo wisselende routes. De Vuurtorenlopers waren goed herkenbaar: Vooraan de Vuurtorenvlag gevolgd door lopers in allerlei kleuren, waaronder veel rode Vuurtorenshirts en hoody's. Onze actieve ouders wisten alle avonden de route veilig en soepel te laten verlopen. Een mooie activiteit voor de kinderen, georganiseerd door de oudercommissie, waarbij elke avond een aantal leerkrachten mee liepen. Een succes, wat we volgend jaar zeker voortzetten.

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »