Schoolreis Peuterschool De Vuurtoren

17 juni 2019

Vandaag zijn de peuters met ouders een dagje uitgeweest, naar strandtent De Dolfijn aan het Schevningse strand. Het was echt DOL FIJN! Wat was het een mooie dag! We hebben gespeeld, op de trampolines gesprongen, lekker patatjes en ijs gegeten. De mama's en papa's zaten gezellig  in het zonnetje.

Bekijk foto's »

Oranjespelen

23 mei 2019

Dit jaar heeft de Vuurtoren de sportactiviteit van de Koningsspelen op 17 mei gehouden: Oranjespelen. Gekleed in vooral veel oranje werden op school de kleine kinderen door de grote opgehaald. De gemixte groepen gingen onder toezicht van oplettende ouders met elkaar naar sporthal de Blinkerd.

Daar stonden de spellen al klaar. Onze gymmeester Bert Couperus had met hulp van ouders de spellen al klaargezet. Tijd voor een korte uitleg waarna de muziek startte en de sportspellen begonnen. Onder begeleiding van de hulpouders gingen de groepjes alle sportspellen langs. Ook was er een rustmoment. Daar kregen de kinderen fruit en een vrolijke gezichtsversiering! Als afsluiting renden de kinderen in estafettevorm naar een mooi herinneringslintje.

Weer geslaagde oranjespelen door onze actieve en sportieve kleine kanjers!. Met dank aan de hulpouders. Zie ook de foto's.

Bekijk foto's »

Vuurtorenschool loopt Avond4daagse

23 mei 2019

Een kleine 60 kinderen met ouders en begeleiders van de Vuurtoren liepen deze week de avond4daagse. 4 Avonden verzamelden de lopers zich bij het startpunt KVS en liepen in een mooi tempo wisselende routes. De Vuurtorenlopers waren goed herkenbaar: Vooraan de Vuurtorenvlag gevolgd door lopers in allerlei kleuren, waaronder veel rode Vuurtorenshirts en hoody's. Onze actieve ouders wisten alle avonden de route veilig en soepel te laten verlopen. Een mooie activiteit voor de kinderen, georganiseerd door de oudercommissie, waarbij elke avond een aantal leerkrachten mee liepen. Een succes, wat we volgend jaar zeker voortzetten.

Kerstviering

We hadden al een poosje een echte Kerstsfeer in school en klas. Op donderdagavond was er de Kerstviering in de Nieuwe Badkapel. Alle groepen hebben daar een kerstlied gezongen. En ook ouders konden soms meezingen. Centraal stond het geboorteverhaal van Jezus, gespeeld door kinderen uit de meeste groepen.  En wat zag dat er allemaal schitterend uit: het spel, de kleding, het decor, de belichting, ….  Zie ook de foto. Het verhaal, verteld door onze nieuwe collega Yorick Zwerver, werd zeer beeldend gespeeld door onze kleine acteurs. De volgende ochtend kwamen kinderen met papa of mama al vroeg naar school om heerlijke hapjes te.. Lees verder »

Sinterklaas op De Vuurtoren

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke.. Lees verder »

De rommelpiet was er weer!

Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen en in alle lokalen. De kinderen leken het wel leuk te vinden! Ze keken naar de rommel, maar zagen meer: schoencadeautjes. Dat was een verrassing. Gelukkig zijn de Vuurtorenleerlingen goed in opruimen, zodat ze al gauw weer konden leren..... Nog even en dan komt de Sint! Lees verder »

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan de Julianaschool aan de Gaffelstraat. Deze school fuseerde met de Emmaschool en later veranderde de naam in De Vuurtoren. Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en.. Lees verder »