Groep 7 bij Madurodam in het Nieuws

10 april 2018

Afgelopen maandag was groep 7 wederom te gast in Madurodam voor het startsein van de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.  Deze herdenking vindt jaarlijks plaats bij Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland, en wordt naast de bijeenkomsten op de Dam en de Waalsdorpervlakte gezien als één van de grootste herdenkingen van Nederland. Het bijzondere van deze herdenking is dat kinderen op alle fronten de hoofdrol spelen.

Niet alleen de kinderen hadden de hoofdrol, maar ook twaalf verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog. Zij zijn deze dag op basis van hun persoonlijke verhaal in gesprek gegaan met de aanwezige kinderen. Dit doen ze zodat zij het belang van vrijheid beter zullen begrijpen en opdat ook zij nooit zullen vergeten.

De verhalen van de verzetshelden maakten indruk op de kinderen. Ook spannend waren de camera's en microfoons van Hart van Holland en OmroepWest

Groep 7 leerlingen in beeld bij Omroep West: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3613875/Verzetshelden-in-gesprek-met-kinderen-in-Madurodam-Je-moet-niet-zwart-witdenken

Ook Hart van Nederland was aanwezig: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/kinderen-ontmoeten-verzetshelden-uit-woii-in-madurodam/

Afscheid groep 8

8 juli 2017

Na alle festiviteiten van de laatste twee weken gaan we genieten van een welverdiende vakantie. Groep 8 we wensen jullie veel succes op jullie nieuwe scholen.

Schoolreis groep1/2

22 juni 2017

Wat een geweldige schoolreis! Naar avontura! De kinderen van de Vuurtoren hebben veel plezier en wachten op je beurt hoeft niet, want we hebben Avontura voor ons zelf!! Zie de foto's!

Bekijk foto's »

Zomerfeest met sponsorloop op De Vuurtoren

Op de laatste schooldag, 13 juli beleefde CBS DE Vuurtoren een groot Zomerfeest met spelletjes, frisse hapjes en een sponsorloop. Er werd gestart met de sponsorloop voor Stichting Ambulance Wens. Een stichting die met hulp van de ambulance dagelijks hele zieke mensen begeleidt voor een laatste leuk uitje. Anthony Kroeze, groep 7 leerling van onze school, was enkele maanden geleden onder de indruk van de organisatie toen zijn opa, die inmiddels is overleden, met de Ambulancewens mee mocht. Toen ontstond het idee om een sponsorloop te houden voor de organisatie. Afgelopen weken stroomde het geld binnen dat de kinderen ophaalden bij familie.. Lees verder »

Groep 8 'springt' naar het voortgezet onderwijs!

Na 8 jaar basischool De Vuurtoren sprongen de leerlingen van groep 8 woensdag bijna letterlijk naar het voortgezet onderwijs. Nadat de jongens en meisjes eerst met applaus werden aangekondigd, gingen ze onder luide aanmoedigingen over de glijbaan. Daarna was het high-fives geven aan alle Vuurtorenleerlingen die op de route stonden opgesteld. Onder toezicht van gymmeester Couperus sprongen de schoolverlaters één voor één via een trampoline de school uit. Daarbij werden ze geholpen door hun vader en/of moeder. Dat was plezier en voor veel aanwezigen ook even een traantje wegpinken.. Tot slot hadden de groep 8 leerlingen door een paar mooie woorden voor hun juffen Tomeij en van der Sprong. Daarbij onthulden de dametjes.. Lees verder »

Kunst op De Vuurtoren

De peutergroepen en groep 1,2,3 zijn afgelopen heel kunstzinnig bezig geweest. Alles draaide om kunst: tekenen, bouwen, schilderen, plakken. Het creatieve resultaat was te zien op de tentoonstelling afgelopen donderdag en vrijdag 7 en 8 juni.  De als museum ingerichte speelzaal inclusief een toegangskassa, was schitterend ingericht. De bezoekers (kinderen, vaders, moeders, grootouders) keken vol bewondering naar de kunstwerken. De foto's spreken voor zich.   Lees verder »