Schoolreis Peuterschool De Vuurtoren

17 juni 2019

Vandaag zijn de peuters met ouders een dagje uitgeweest, naar strandtent De Dolfijn aan het Schevningse strand. Het was echt DOL FIJN! Wat was het een mooie dag! We hebben gespeeld, op de trampolines gesprongen, lekker patatjes en ijs gegeten. De mama's en papa's zaten gezellig  in het zonnetje.

Bekijk foto's »

Oranjespelen

23 mei 2019

Dit jaar heeft de Vuurtoren de sportactiviteit van de Koningsspelen op 17 mei gehouden: Oranjespelen. Gekleed in vooral veel oranje werden op school de kleine kinderen door de grote opgehaald. De gemixte groepen gingen onder toezicht van oplettende ouders met elkaar naar sporthal de Blinkerd.

Daar stonden de spellen al klaar. Onze gymmeester Bert Couperus had met hulp van ouders de spellen al klaargezet. Tijd voor een korte uitleg waarna de muziek startte en de sportspellen begonnen. Onder begeleiding van de hulpouders gingen de groepjes alle sportspellen langs. Ook was er een rustmoment. Daar kregen de kinderen fruit en een vrolijke gezichtsversiering! Als afsluiting renden de kinderen in estafettevorm naar een mooi herinneringslintje.

Weer geslaagde oranjespelen door onze actieve en sportieve kleine kanjers!. Met dank aan de hulpouders. Zie ook de foto's.

Bekijk foto's »

Vuurtorenschool loopt Avond4daagse

23 mei 2019

Een kleine 60 kinderen met ouders en begeleiders van de Vuurtoren liepen deze week de avond4daagse. 4 Avonden verzamelden de lopers zich bij het startpunt KVS en liepen in een mooi tempo wisselende routes. De Vuurtorenlopers waren goed herkenbaar: Vooraan de Vuurtorenvlag gevolgd door lopers in allerlei kleuren, waaronder veel rode Vuurtorenshirts en hoody's. Onze actieve ouders wisten alle avonden de route veilig en soepel te laten verlopen. Een mooie activiteit voor de kinderen, georganiseerd door de oudercommissie, waarbij elke avond een aantal leerkrachten mee liepen. Een succes, wat we volgend jaar zeker voortzetten.

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »

Nieuw SPEELTOESTEL op het vuurtorenplein

Het stond al jaren op het verlanglijstje van kinderen, ouders en leerkrachten. En leerlingen hebben afgelopen maand, tijdens de opbouw, het nieuwe grote speeltoestel langzaam zien groeien tot een uitdagend klim, klauter en glijtoestel. Gezien de Coronamaatregelen hebben we helaas geen grootse opening kunnen organiseren. Voor de kinderen gaf dat allemaal niet. Vanaf dag één wordt het toestel met groot enthousiasme intensief gebruikt. De kleuren en vele mogelijkheden hebben een grote aantrekkingskracht op onze leerlingen. Ook aan de peuters is gedacht, met een meer toegankelijk glijbaantje. Bij de grotere kids is het klimmen en chillen in het touwmandje bovenin zeer populair. Lees verder »

Duikelrekken en Heel Vuurtoren Bakt