Nieuws van onze groepen

Hieronder vindt u het laatste nieuws van en over de groepen op de Vuurtoren!

Uit Groep 6

Surprises Sinterklaas met foto's

Vijf december was de grote dag. Zou de lieve Sint nog komen.... En ja hoor, natuurlijk kwam hij. Met zijn Pieten en heel veel surprises en gedichten. Het werd weer een hele gezellige ochtend. Inmiddels staan alle foto's online. Geniet ervan!

Ga naar Groep 6 »

Uit Groep 4

Sint op de Vuurtoren en ook nog in groep 4

En ja hoor eindelijk, daar was ie dan, de lang verwachte dag van de verjaardag van de Sint was aangebroken. 's Morgens vroeg om half 9 stond iedereen vol spanning op het schoolplein, te wachten op de schoolbel, want na de bel zouden we naar binnengaan. De schoenen in de klas  uitdoen en op weg..

Ga naar Groep 4 »

Uit Groep 7

Sint op school

Op donderdag 5 december heeft Sint een bezoek gebracht aan De Vuurtoren. Hij werd uiteraard vergezeld door zijn pieten. In de gymzaal hebben we met spanning gewacht op zijn komst. Dat duurde best lang en..

Ga naar Groep 7 »

Uit Groep 5

Sinterklaas

Wat een spannende dag was het vandaag. De sinterklaasviering op school en dan ook nog eens voor de eerste keer surprises maken. En wat een surprises. Jeetje wat een mooie dingen hebben jullie allemaal gemaakt! Het was al super leuk om vanmorgen de klas in te komen met al die surprises in het midden van..

Ga naar Groep 5 »

Uit Groep 1

Sinterklaas en zijn pieten op bezoek in groep 1

Oh... Wat was het vandaag weer spannend om te zien of Sinterklaas wel echt bij ons kwam. En het was ons ook gelukt om hem op bezoek te krijgen! We mochten in de gymzaal liedjes voor hem zingen, zodat hij ons natuurlijk hoorde... Ohh nee wat gebeurde er nou het was Sinterklaas niet maar Elsa......

Ga naar Groep 1 »

Uit Groep 1

Groep 1 bezoekt het surprisemuseum

Nog even en dan is het eindelijk 5 december! Voor deze speciale dag maken de groepen 5 t/m 8 een surprise. Hiervoor organiseert de Vuurtoren het surprisemuseum. Dit betekent dat alle groepen naar de surprises mogen gaan kijken. En dan natuurlijk met elkaar gaan kijken welke er erg mooi is gemaakt en wat er allemaal..

Ga naar Groep 1 »

Kerstviering

We hadden al een poosje een echte Kerstsfeer in school en klas. Op donderdagavond was er de Kerstviering in de Nieuwe Badkapel. Alle groepen hebben daar een kerstlied gezongen. En ook ouders konden soms meezingen. Centraal stond het geboorteverhaal van Jezus, gespeeld door kinderen uit de meeste groepen.  En wat zag dat er allemaal schitterend uit: het spel, de kleding, het decor, de belichting, ….  Zie ook de foto. Het verhaal, verteld door onze nieuwe collega Yorick Zwerver, werd zeer beeldend gespeeld door onze kleine acteurs. De volgende ochtend kwamen kinderen met papa of mama al vroeg naar school om heerlijke hapjes te.. Lees verder »

Sinterklaas op De Vuurtoren

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke.. Lees verder »

De rommelpiet was er weer!

Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen en in alle lokalen. De kinderen leken het wel leuk te vinden! Ze keken naar de rommel, maar zagen meer: schoencadeautjes. Dat was een verrassing. Gelukkig zijn de Vuurtorenleerlingen goed in opruimen, zodat ze al gauw weer konden leren..... Nog even en dan komt de Sint! Lees verder »

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan de Julianaschool aan de Gaffelstraat. Deze school fuseerde met de Emmaschool en later veranderde de naam in De Vuurtoren. Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en.. Lees verder »