Nieuws van onze groepen

Hieronder vindt u het laatste nieuws van en over de groepen op de Vuurtoren!

Uit Groep 6

Surprises Sinterklaas met foto's

Vijf december was de grote dag. Zou de lieve Sint nog komen.... En ja hoor, natuurlijk kwam hij. Met zijn Pieten en heel veel surprises en gedichten. Het werd weer een hele gezellige ochtend. Inmiddels staan alle foto's online. Geniet ervan!

Ga naar Groep 6 »

Uit Groep 4

Sint op de Vuurtoren en ook nog in groep 4

En ja hoor eindelijk, daar was ie dan, de lang verwachte dag van de verjaardag van de Sint was aangebroken. 's Morgens vroeg om half 9 stond iedereen vol spanning op het schoolplein, te wachten op de schoolbel, want na de bel zouden we naar binnengaan. De schoenen in de klas  uitdoen en op weg..

Ga naar Groep 4 »

Uit Groep 7

Sint op school

Op donderdag 5 december heeft Sint een bezoek gebracht aan De Vuurtoren. Hij werd uiteraard vergezeld door zijn pieten. In de gymzaal hebben we met spanning gewacht op zijn komst. Dat duurde best lang en..

Ga naar Groep 7 »

Uit Groep 5

Sinterklaas

Wat een spannende dag was het vandaag. De sinterklaasviering op school en dan ook nog eens voor de eerste keer surprises maken. En wat een surprises. Jeetje wat een mooie dingen hebben jullie allemaal gemaakt! Het was al super leuk om vanmorgen de klas in te komen met al die surprises in het midden van..

Ga naar Groep 5 »

Uit Groep 1

Sinterklaas en zijn pieten op bezoek in groep 1

Oh... Wat was het vandaag weer spannend om te zien of Sinterklaas wel echt bij ons kwam. En het was ons ook gelukt om hem op bezoek te krijgen! We mochten in de gymzaal liedjes voor hem zingen, zodat hij ons natuurlijk hoorde... Ohh nee wat gebeurde er nou het was Sinterklaas niet maar Elsa......

Ga naar Groep 1 »

Uit Groep 1

Groep 1 bezoekt het surprisemuseum

Nog even en dan is het eindelijk 5 december! Voor deze speciale dag maken de groepen 5 t/m 8 een surprise. Hiervoor organiseert de Vuurtoren het surprisemuseum. Dit betekent dat alle groepen naar de surprises mogen gaan kijken. En dan natuurlijk met elkaar gaan kijken welke er erg mooi is gemaakt en wat er allemaal..

Ga naar Groep 1 »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »