Nieuws van onze groepen

Hieronder vindt u het laatste nieuws van en over de groepen op de Vuurtoren!

Uit Groep 6

Surprises Sinterklaas met foto's

Vijf december was de grote dag. Zou de lieve Sint nog komen.... En ja hoor, natuurlijk kwam hij. Met zijn Pieten en heel veel surprises en gedichten. Het werd weer een hele gezellige ochtend. Inmiddels staan alle foto's online. Geniet ervan!

Ga naar Groep 6 »

Uit Groep 4

Sint op de Vuurtoren en ook nog in groep 4

En ja hoor eindelijk, daar was ie dan, de lang verwachte dag van de verjaardag van de Sint was aangebroken. 's Morgens vroeg om half 9 stond iedereen vol spanning op het schoolplein, te wachten op de schoolbel, want na de bel zouden we naar binnengaan. De schoenen in de klas  uitdoen en op weg..

Ga naar Groep 4 »

Uit Groep 7

Sint op school

Op donderdag 5 december heeft Sint een bezoek gebracht aan De Vuurtoren. Hij werd uiteraard vergezeld door zijn pieten. In de gymzaal hebben we met spanning gewacht op zijn komst. Dat duurde best lang en..

Ga naar Groep 7 »

Uit Groep 5

Sinterklaas

Wat een spannende dag was het vandaag. De sinterklaasviering op school en dan ook nog eens voor de eerste keer surprises maken. En wat een surprises. Jeetje wat een mooie dingen hebben jullie allemaal gemaakt! Het was al super leuk om vanmorgen de klas in te komen met al die surprises in het midden van..

Ga naar Groep 5 »

Uit Groep 1

Sinterklaas en zijn pieten op bezoek in groep 1

Oh... Wat was het vandaag weer spannend om te zien of Sinterklaas wel echt bij ons kwam. En het was ons ook gelukt om hem op bezoek te krijgen! We mochten in de gymzaal liedjes voor hem zingen, zodat hij ons natuurlijk hoorde... Ohh nee wat gebeurde er nou het was Sinterklaas niet maar Elsa......

Ga naar Groep 1 »

Uit Groep 1

Groep 1 bezoekt het surprisemuseum

Nog even en dan is het eindelijk 5 december! Voor deze speciale dag maken de groepen 5 t/m 8 een surprise. Hiervoor organiseert de Vuurtoren het surprisemuseum. Dit betekent dat alle groepen naar de surprises mogen gaan kijken. En dan natuurlijk met elkaar gaan kijken welke er erg mooi is gemaakt en wat er allemaal..

Ga naar Groep 1 »

Juffendag bij kleuters en peuters

Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het was goed te zien dat het feest was! Iedereen was verkleed: Er waren ridders, soldaten, stripfiguren en heeeeeel veel prachtige prinsesjes. De juffen zagen er ook geweldig uit, waarbij de kleuterjuffen opvielen met hun roze biggetjes outfit, inclusief neus en staart. En wat doe je dan op zo'n dag...... De kinderen hadden een stickerkaart, waarmee ze langs allemaal oudhollandse spelletjes gingen: zaklopen, koekhappen, ....  Het was een gezellige dag! Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook.. Lees verder »

MOZAIEK slingerbank op het vernieuwde plein

Na het nieuwe speeltoestel in 2020 heeft De Vuurtoren deze winter een mooie lange slinger-mozaïekbank op het plein. De kleurijke themabank vormt een natuurlijke afscheiding tussen een voetbalgedeelte en de rest van het plein. Onder leiding van mozaiekkunstenaar Job Bisscheroux hebben leerlingen vanaf groep 6, 7 en 8 het thema Scheveningen prachtig bij elkaar geplakt. Vooraf hebben diezelfde leerlingen al een groot aantal tekeningen aangedragen. Na al het plakken is de bank netjes afgewerkt en vormt deze een mooi, kleurrijk en functioneel object op het schoolplein. En wie goed kijkt ziet ook de namen van de groep 8-kinderen die in 2020 afscheid.. Lees verder »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »