Sint op de Vuurtoren en ook nog in groep 4

7 december 2019

 

 

                                                 

                                     Afbeeldingsresultaat voor verjaardag van de sint  

 

En ja hoor eindelijk, daar was ie dan, de lang verwachte dag van de verjaardag van de Sint was aangebroken. 's Morgens vroeg om half 9 stond iedereen vol spanning op het schoolplein, te wachten op de schoolbel, want na de bel zouden we naar binnengaan. De schoenen in de klas  uitdoen en op weg gaan naar de feestzaal, waar we de Sint en de Pieten vrolijk en blij zouden binnenhalen.

Eenmaal boven in de gymzaal, waar het feest al heftig aan de gang was, zochten we een plekje vrij vooraan, dichtbij de zetel van de Sint. Hoe hard we ook zongen van " Sinterklaasje, kom maar binnen " , er verscheen geen Sint met zijn hulpen. Wie er wel kwam, dat was Elsa, een beroemde filmster van het witte doek. Hoe aardig en lieflijk zij ook was, het was geen SInt, waar we allemaal zo graag naar zaten uit te kijken en te verlangen. Als pleister op de wonde werd er toen maar een hulpsinterklaas opgetrommeld, maar hoe goed en aardig ook bedoeld, bij lange na, nooit de enige echte.

Toen nog maar een keertje zingen uit de volle borst van "Sinterklaasje, kom toch alstublieft nou maar ". Ja, dat scheen  goed geholpen te hebben, want om het hoekje van de deur verscheen het puntje van de mijter van de Sint en de veren van de Pieten. Hierna begon het feest pas in volle gang te komen en zo werd het een leuk, vrolijk half uurtje voor de kinderen en de pappa's en de mamma's.

Na nog een gezellig praatje gemaakt te hebben, ging Sint met zijn gevolg even koffie drinken en bracht daarna een bezoek aan alle groepen van de school. Zo kwam hij ook bij groep 4 en Sint had het daar reuze naar zijn zin. Hij bleef wel een half uur en las voor uit zijn grote, rode boek. Het waren allemaal leuke, aardige berichten over de groep  en  Sint vond dat wij het goed gedaan hadden dit jaar. Als verrassing zongen wij de jarige Sint toe, met een vrolijk Sinterklaaslied.

Maar helaas, hoe graag we de Sint ook bij ons in de klas wilden houden, hij moest vertrekken naar de volgende groep en liet ons achter met een rijkelijk, gevulde zak met cadeautjes.

Dag lieve Sint en lieve Pieten, we hebben van jullie genoten en zien graag jullie volgend jaar weer op de Vuurtoren terug.

Goede reis terug naar Spanje!

 

Bekijk foto's »

groep 4 verjaardag Romaissa

3 december 2019

                              

                            Gerelateerde afbeelding                

Op zondag, 1 december, is Romaissa 8 jaar geworden. Zij heeft haar verjaardag gisteren, maandag 2 december, in de klas gevierd. Na het vertellen van welke cadeautjes zij heeft gekregen, begonnen we met het luidkeels zingen van de verjaardagsliederen. Hierna ging Romaissa ons trakteren op een verrassingspakketje, met een leuk gekleurde eenhoorn eraan vastgeplakt.  Voor ieder kind zat er iets lekkers in om te snoepen en een klein cadeautje, een doosje met mini-slijm.

Ook de juffen en de meesters werden door haar niet vergeten, zij kregen een heerlijke bonbon. Met als extraatje voor juf Huyn en mij, nog een stukje van Romaissa's  verjaardagstaart, welke  ons overig heerlijk heeft gesmaakt.

Romaissa, dank je wel voor je traktatie, we hebben er fijn van gesnoept en mee gespeeld. 

 

Bekijk foto's »

Groep 4 Rommelpiet

27 november 2019

 

                                         

Ja hoor eindelijk, na vele dagen en nachten wachten, was toch eindelijk de rommelpiet ook bij ons op school verschenen. Hij kwam in elke groep, zo ook dus in groep 4. Hij maakte er wel een troep van en deed zijn naam eer aan, "rommel"piet.

Maar vele handen maken het opruimen licht. Er werd dan ook direct aan de slag gegaan om alles weer netjes te maken en op zijn plekje te zetten. Als dank dat rommelpiet mocht rommelen, liet hij voor ieder kind wat achter in onze schoenen.

Dank je wel Piet en misschien tot 5 december op de verjaardag van de Sint.

Bekijk foto's »


Emailadres van de juf :

 ioverduin@scoh.nl

Klassenouders

 

Luizenpluisouders

 

De gymtijden :

     Dinsdag van 9.30 u - 10.30 u

     Donderdag van 14.00 u - 15.00 u.

Agenda december

Zondag 1 december

Romaissa wordt 8 jaar.

Dinsdag 3 december

Pietengym

Woensdag 4 december

Bezoek aan het surprise museum

aan de Vuurtoren.

Donderdag 5 december

Sinterklaas wordt ? jaar.

's Middags zijn we vrij.

Vrijdag 6 december

Studiedag

Donderdagavond 19 december

Kerstfeest in de Badkapelkerk

om 18.00 uur verzamelen bij school,

om 18.30 uur begint het Kerstfeest.

                 &

Chadley wordt vandaag 8 jaar.

Vrijdagmorgen 20 december

Kerstontbijt om 8.30 uur.