Sint op de Vuurtoren en ook nog in groep 4

7 december 2019

Afbeeldingsresultaat voor verjaardag van de sint

En ja hoor eindelijk, daar was ie dan, de lang verwachte dag van de verjaardag van de Sint was aangebroken. 's Morgens vroeg om half 9 stond iedereen vol spanning op het schoolplein, te wachten op de schoolbel, want na de bel zouden we naar binnengaan. De schoenen in de klas  uitdoen en op weg gaan naar de feestzaal, waar we de Sint en de Pieten vrolijk en blij zouden binnenhalen.

Eenmaal boven in de gymzaal, waar het feest al heftig aan de gang was, zochten we een plekje vrij vooraan, dichtbij de zetel van de Sint. Hoe hard we ook zongen van " Sinterklaasje, kom maar binnen " , er verscheen geen Sint met zijn hulpen. Wie er wel kwam, dat was Elsa, een beroemde filmster van het witte doek. Hoe aardig en lieflijk zij ook was, het was geen SInt, waar we allemaal zo graag naar zaten uit te kijken en te verlangen. Als pleister op de wonde werd er toen maar een hulpsinterklaas opgetrommeld, maar hoe goed en aardig ook bedoeld, bij lange na, nooit de enige echte.

Toen nog maar een keertje zingen uit de volle borst van "Sinterklaasje, kom toch alstublieft nou maar ". Ja, dat scheen  goed geholpen te hebben, want om het hoekje van de deur verscheen het puntje van de mijter van de Sint en de veren van de Pieten. Hierna begon het feest pas in volle gang te komen en zo werd het een leuk, vrolijk half uurtje voor de kinderen en de pappa's en de mamma's.

Na nog een gezellig praatje gemaakt te hebben, ging Sint met zijn gevolg even koffie drinken en bracht daarna een bezoek aan alle groepen van de school. Zo kwam hij ook bij groep 4 en Sint had het daar reuze naar zijn zin. Hij bleef wel een half uur en las voor uit zijn grote, rode boek. Het waren allemaal leuke, aardige berichten over de groep  en  Sint vond dat wij het goed gedaan hadden dit jaar. Als verrassing zongen wij de jarige Sint toe, met een vrolijk Sinterklaaslied.

Maar helaas, hoe graag we de Sint ook bij ons in de klas wilden houden, hij moest vertrekken naar de volgende groep en liet ons achter met een rijkelijk, gevulde zak met cadeautjes.

Dag lieve Sint en lieve Pieten, we hebben van jullie genoten en zien graag jullie volgend jaar weer op de Vuurtoren terug.

Goede reis terug naar Spanje!

groep 4 verjaardag Romaissa

3 december 2019