Instroomgroep op schoolreis

10 juli 2019

Afgelopen vrijdag was het een spannende dag voor de kinderen van de instroomgroep! Wij waren aan het aftellen tot aan het schoolreisje. De leerlingen vonden het op de heen weg in de bus heel erg spannend. De helpende mama's en de juf hoorden toen nog heel veel geluid. Aangekomen in het park mochten de leerlingen met hun groepje en een mama gaan lopen en spelen door het park. De leerlingen hebben goed geluisterd naar de begeleider in het groepje! Aan het eind van de dag hebben de leerlingen nog kunnen genieten van een ijsje en zijn wij terug gegaan naar de bus. Eenmaal aangekomen bij de bus waren de leerlingen al op. Voordat de bus was weggereden was het al aardig stil in de bus.... Dus de juf maar even kijken of alles nog goed ging. En ja hoor er waren al leerlingen die zo moe waren en in slaap waren gevallen. Het was een geslaagde dag en ik wil de ouders bedanken die mee zijn geweest!

Kinderboerderij

10 juli 2019

Wij zijn naar de kinderboerderij geweest! Het was een zonnige dag, waardoor wij hebben kunnen genieten van ons bezoek aan de kinderboerderij. De leerlingen mochten cavia's aaien en de geiten borstelen. Sommige vonden dit nog een beetje spannend, maar met behulp van een mama of papa ging dit helemaal goed!

Juffendag instroomgroep

10 juli 2019

De juffen van de instroomgroep waren heel erg verwend tijdens juffendag! We hebben genoten van onze dag en hebben er een leuke dag van gemaakt! Wij willen de ouders bedanken voor het cadeautje! Hierbij een aantal foto's hoe het is verlopen tijdens onze modeshow.

Vuurtorenleerlingen beplakken ramen met thuiswerk op 1 April

Woensdag 1 april was een speciale dag voor de leerlingen van De Vuurtoren. De kinderen waren door school opgeroepen om hun werk aan het raam te plakken. De leerkrachten zouden langs komen om vanaf de buitenzijde van het huis, het thuiswerk na te kijken. Gezien de reacties vooraf, na de aankondiging, was al duidelijk dat heel veel kinderen er veel werk van maakten. Bekend is dat er om 9.00 uur al veel kinderen achter de volgeplakte ramen naar buiten loerden (zie ook foto). Aan het verzoek om vooraf een foto te mailen naar de leerkracht, werd ruim gehoor gegeven. Zo ontstond.. Lees verder »

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS Iedere vrijdagmiddag is het BREAKING NEWS vanuit De Vuurtoren. In een speciale radiouitzending wordt er verslag gedaan over zaken rond school. Er zijn leerkrachten te horen, een fragment van het Vuurtorenlied, een lied door juffen en meesters voor onze leerlingen en dit alles in een muzikale context. Het lied is inmiddels ALARMSCHIJF en heeft al een gouden plaat (zie foto). Benieuwd? Luister maar: Breaking News 3 april: https://www.youtube.com/watch?v=aQC6XPC2xYE  (aflevering: stoorzender) Breaking News 27 maart: https://www.youtube.com/watch?v=KsCCsZODmtE&t=241s Breaking News 20 maart: https://www.youtube.com/watch?v=60APc-31Ky4  Lees verder »

Tablets via school voor leerlingen

In de lessen op school zetten we standaard tablets in daar waar het een meerwaarde is. Maar thuis leren op een computer…... Dat is voor sommigen nieuw. En je moet thuis maar voldoende laptops/tablets hebben!? In samenwerking met het bestuur (SCOH) heeft De Vuurtoren deze week al 30 kinderen (en ouders) blij kunnen maken met een tablet in bruikleen. De tablets, deels nieuwe en deels gebruikte van school, zijn hiervoor speciaal ingericht voor thuisgebruik. De bijgeleverde wachtwoorden geven de kinderen makkelijk toegang tot de benodigde programma’s. Lees verder »

Scholen gesloten.......maar De Vuurtoren blijft in bedrijf!

Het zat er al een beetje aan te komen. En ja hoor op zondag 15 april, werd bekend dat alle scholen per direct voor 3 weken zouden sluiten. Dat was voor iedereen even schakelen: Voor thuis en school was de gedachte ‘hoe organiseer ik dit’? Achter de schermen was de Vuurtoren al wel bezig met een Noodplan-Thuiswerk voor het geval…. Via Parro (Ouder-school communicatie app), is er nu een dagelijkse informatieuitwisseling. Uitgangspunt is: In contact blijven met kind/gezin en het aanleveren van opdrachten voor een zekere continuïteit van het onderwijs. De leerstof bestaat vooral uit extra in-oefening, verdieping en verbreding. Er zijn.. Lees verder »