Algemene Verordening Gegevensbescherming

Met ingang van 25 mei 2018 is in werking getreden de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat is de Europese opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wat betekent dit voor de school en voor u?

• Ons SCOH privacyreglement is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

• Ons protocol social media is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via de website

• Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan wij werken met een nieuw toestemmingsformulier voor plaatsing van foto’s en video’s van kinderen op de website en op social media. U zult dit nieuwe formulier in augustus gaan tegenkomen.

• Ons protocol Melding Datalek is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

In het kader van de AVG heeft SCOH ook een overkoepelende Functionaris Gegevensbescherming aangesteld. De FG is belast met het houden van toezicht op de zorgvuldigheid waarmee de SCOH scholen omgaan met de gegevens van hun leerlingen. De FG werkt volgens het vastgestelde reglement Functionaris Gegevensbescherming.

Mocht u als ouder vragen hebben over de AVG dan kunt u zich wenden tot de directie van de school. Indien nodig zal deze vervolgens contact opnemen met de FG van SCOH. Komt u zelf bijzondere zaken tegen, dan kunt u ook zelf direct contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van SCOH en wel via FG@SCOH.nl.

SCOH ging en gaat zorgvuldig om met de gegevens van uw kinderen. We deden dat al onder de WBP en gaan daar natuurlijk mee door onder de AVG.

Documenten:

AVG 2018 Privacy Reglement SCOH leerling/ouders

AVG Protocol datalekken

AVG Reglement Social Media

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren

Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen. In juni hadden de kinderen een geweldig Corona-proof kamp 3-daagse in ons eigen Scheveningen! Mogelijk gemaakt door inzet van actieve groep8-ouders. Op donderdag 8 juli was er dan het grote afscheid. 's Ochtends werden de groep 8-ers uitgeveegd door heel de school onder toeziend oog van de ouders. Eén voor één liepen de kanjers langs alle kinderen en sprongen m.b.v. een trampoline de school uit.  's Avonds was het afscheidfeest. Hiervoor waren we te gast bij vo-school het Belgisch Park. Met.. Lees verder »

Afscheid juf Marieke Brand na 38 jaar

Juf Marieke Brand was in maart als pedagogisch medewerker bij de Peuterschool met pensioen gegaan. Nu, na 4 maanden extra, gaat zij ook als administratief medewerker voor de basisschool met pensioen. Dat na 38 jaar werken voor de school! De school hing vol met dit afscheid dus de kinderen weten er alles van. Op school hebben de kinderen afscheid genomen op woensdag 23 juni, door allemaal even langs te gaan. Dank juf Marieke en een lang en fijn pensioen! Zie foto Lees verder »

Juffendag bij kleuters en peuters

Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het was goed te zien dat het feest was! Iedereen was verkleed: Er waren ridders, soldaten, stripfiguren en heeeeeel veel prachtige prinsesjes. De juffen zagen er ook geweldig uit, waarbij de kleuterjuffen opvielen met hun roze biggetjes outfit, inclusief neus en staart. En wat doe je dan op zo'n dag...... De kinderen hadden een stickerkaart, waarmee ze langs allemaal oudhollandse spelletjes gingen: zaklopen, koekhappen, ....  Het was een gezellige dag! Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook.. Lees verder »