Algemene Verordening Gegevensbescherming

Met ingang van 25 mei 2018 is in werking getreden de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat is de Europese opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wat betekent dit voor de school en voor u?

• Ons SCOH privacyreglement is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

• Ons protocol social media is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via de website

• Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan wij werken met een nieuw toestemmingsformulier voor plaatsing van foto’s en video’s van kinderen op de website en op social media. U zult dit nieuwe formulier in augustus gaan tegenkomen.

• Ons protocol Melding Datalek is aangepast. U kunt de nieuwe versie inzien via onze website.

In het kader van de AVG heeft SCOH ook een overkoepelende Functionaris Gegevensbescherming aangesteld. De FG is belast met het houden van toezicht op de zorgvuldigheid waarmee de SCOH scholen omgaan met de gegevens van hun leerlingen. De FG werkt volgens het vastgestelde reglement Functionaris Gegevensbescherming.

Mocht u als ouder vragen hebben over de AVG dan kunt u zich wenden tot de directie van de school. Indien nodig zal deze vervolgens contact opnemen met de FG van SCOH. Komt u zelf bijzondere zaken tegen, dan kunt u ook zelf direct contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van SCOH en wel via FG@SCOH.nl.

SCOH ging en gaat zorgvuldig om met de gegevens van uw kinderen. We deden dat al onder de WBP en gaan daar natuurlijk mee door onder de AVG.

Documenten:

AVG 2018 Privacy Reglement SCOH leerling/ouders

AVG Protocol datalekken

AVG Reglement Social Media

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »

Nieuw SPEELTOESTEL op het vuurtorenplein

Het stond al jaren op het verlanglijstje van kinderen, ouders en leerkrachten. En leerlingen hebben afgelopen maand, tijdens de opbouw, het nieuwe grote speeltoestel langzaam zien groeien tot een uitdagend klim, klauter en glijtoestel. Gezien de Coronamaatregelen hebben we helaas geen grootse opening kunnen organiseren. Voor de kinderen gaf dat allemaal niet. Vanaf dag één wordt het toestel met groot enthousiasme intensief gebruikt. De kleuren en vele mogelijkheden hebben een grote aantrekkingskracht op onze leerlingen. Ook aan de peuters is gedacht, met een meer toegankelijk glijbaantje. Bij de grotere kids is het klimmen en chillen in het touwmandje bovenin zeer populair. Lees verder »

Duikelrekken en Heel Vuurtoren Bakt