Leerlingenzorg

Intern begeleider / IB-er

De IB-er is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze doorlopen van de interne zorgstructuur en daarmee verantwoordelijk voor de doorgaande lijn hierin, van de voorschool en vroegschool. De IB-er heeft de regie op de zorgtrajecten van peuters en kleuters t/m groep 8. en biedt tevens ondersteuning en begeleiding aan leidsters en leerkrachten over een passende aanpak in de groep van kinderen die extra zorg nodig hebben. Hij/ zij houdt samen met de leidsters en leerkrachten kind/leerlingbesprekingen en is de regisseur wanneer er externe partijen betrokken zijn bij de zorg voor een kind.

Passend onderwijs

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat leerlingen in de toekomst een zo passend mogelijke plek in het onderwijs krijgen. Om de knelpunten in het huidige systeem aan te pakken, is een aantal doelen geformuleerd:

1. Zo passend mogelijk onderwijs en aanpakken onderwijsbeperking
  2. Leraren zijn beter toegerust
  3. Minder bureaucratie
  4. Budgettaire beheersbaarheid en transparantie
  5. Geen thuiszitters
  6. Afstemming met andere sectoren

Dyslexiebeleid

Hieronder staan een aantal documenten waarin u kunt lezen hoe ons beleid op school is met betrekking tot dyslexie.

Zorgplan

Lees hier het Zorgplan 2011-2015

Schoolmaatschappelijk werker

Onze schoolmaatschappelijk werkster is Jose van Moorsel. Zij is wekelijks op donderdagmiddag op school. U kunt dan langskomen of bellen voor een afspraak. Tel. 070-3540031. U kunt haar ook van dinsdag t/m donderdag bereiken op haar werkadres: Centraal bureau Welzijn Scheveningen telefoon: 070- 4162020 of mailen naar: jvanmoorsel@smw-basisschool.nl

Wat kan het schoolgericht maatschappelijk werk voor u doen?

Het schoolgericht maatschappelijk werk kan u helpen wanneer uw kind problemen heeft op school of in de thuissituatie. Bijvoorbeeld:

• Uw kind wordt gepest of heeft moeite met school(werk).
  • Uw kind heeft gedragsproblemen; uw kind gedraagt zich druk en agressief en wil niet luisteren of is juist erg stil en teruggetrokken.
  • Wanneer u vragen heeft of problemen met de opvoeding.
  • Bij problemen binnen uw gezin waar uw kind last van heeft bijvoorbeeld echtscheiding, woonproblemen , verslavingsproblemen of financiele problemen.

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »