Leerlingenzorg

Intern begeleider / IB-er

De IB-er is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze doorlopen van de interne zorgstructuur en daarmee verantwoordelijk voor de doorgaande lijn hierin, van de voorschool en vroegschool. De IB-er heeft de regie op de zorgtrajecten van peuters en kleuters t/m groep 8. en biedt tevens ondersteuning en begeleiding aan leidsters en leerkrachten over een passende aanpak in de groep van kinderen die extra zorg nodig hebben. Hij/ zij houdt samen met de leidsters en leerkrachten kind/leerlingbesprekingen en is de regisseur wanneer er externe partijen betrokken zijn bij de zorg voor een kind.

Passend onderwijs

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat leerlingen in de toekomst een zo passend mogelijke plek in het onderwijs krijgen. Om de knelpunten in het huidige systeem aan te pakken, is een aantal doelen geformuleerd:

1. Zo passend mogelijk onderwijs en aanpakken onderwijsbeperking
  2. Leraren zijn beter toegerust
  3. Minder bureaucratie
  4. Budgettaire beheersbaarheid en transparantie
  5. Geen thuiszitters
  6. Afstemming met andere sectoren

Dyslexiebeleid

Hieronder staan een aantal documenten waarin u kunt lezen hoe ons beleid op school is met betrekking tot dyslexie.

Zorgplan

Lees hier het Zorgplan 2011-2015

Schoolmaatschappelijk werker

Onze schoolmaatschappelijk werkster is Jose van Moorsel. Zij is wekelijks op donderdagmiddag op school. U kunt dan langskomen of bellen voor een afspraak. Tel. 070-3540031. U kunt haar ook van dinsdag t/m donderdag bereiken op haar werkadres: Centraal bureau Welzijn Scheveningen telefoon: 070- 4162020 of mailen naar: jvanmoorsel@smw-basisschool.nl

Wat kan het schoolgericht maatschappelijk werk voor u doen?

Het schoolgericht maatschappelijk werk kan u helpen wanneer uw kind problemen heeft op school of in de thuissituatie. Bijvoorbeeld:

• Uw kind wordt gepest of heeft moeite met school(werk).
  • Uw kind heeft gedragsproblemen; uw kind gedraagt zich druk en agressief en wil niet luisteren of is juist erg stil en teruggetrokken.
  • Wanneer u vragen heeft of problemen met de opvoeding.
  • Bij problemen binnen uw gezin waar uw kind last van heeft bijvoorbeeld echtscheiding, woonproblemen , verslavingsproblemen of financiele problemen.

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »