Leerlingenzorg

Intern begeleider / IB-er

De IB-er is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze doorlopen van de interne zorgstructuur en daarmee verantwoordelijk voor de doorgaande lijn hierin, van de voorschool en vroegschool. De IB-er heeft de regie op de zorgtrajecten van peuters en kleuters t/m groep 8. en biedt tevens ondersteuning en begeleiding aan leidsters en leerkrachten over een passende aanpak in de groep van kinderen die extra zorg nodig hebben. Hij/ zij houdt samen met de leidsters en leerkrachten kind/leerlingbesprekingen en is de regisseur wanneer er externe partijen betrokken zijn bij de zorg voor een kind.

Passend onderwijs

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat leerlingen in de toekomst een zo passend mogelijke plek in het onderwijs krijgen. Om de knelpunten in het huidige systeem aan te pakken, is een aantal doelen geformuleerd:

1. Zo passend mogelijk onderwijs en aanpakken onderwijsbeperking
  2. Leraren zijn beter toegerust
  3. Minder bureaucratie
  4. Budgettaire beheersbaarheid en transparantie
  5. Geen thuiszitters
  6. Afstemming met andere sectoren

Dyslexiebeleid

Hieronder staan een aantal documenten waarin u kunt lezen hoe ons beleid op school is met betrekking tot dyslexie.

Zorgplan

Lees hier het Zorgplan 2011-2015

Schoolmaatschappelijk werker

Onze schoolmaatschappelijk werkster is Jose van Moorsel. Zij is wekelijks op donderdagmiddag op school. U kunt dan langskomen of bellen voor een afspraak. Tel. 070-3540031. U kunt haar ook van dinsdag t/m donderdag bereiken op haar werkadres: Centraal bureau Welzijn Scheveningen telefoon: 070- 4162020 of mailen naar: jvanmoorsel@smw-basisschool.nl

Wat kan het schoolgericht maatschappelijk werk voor u doen?

Het schoolgericht maatschappelijk werk kan u helpen wanneer uw kind problemen heeft op school of in de thuissituatie. Bijvoorbeeld:

• Uw kind wordt gepest of heeft moeite met school(werk).
  • Uw kind heeft gedragsproblemen; uw kind gedraagt zich druk en agressief en wil niet luisteren of is juist erg stil en teruggetrokken.
  • Wanneer u vragen heeft of problemen met de opvoeding.
  • Bij problemen binnen uw gezin waar uw kind last van heeft bijvoorbeeld echtscheiding, woonproblemen , verslavingsproblemen of financiele problemen.

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren

Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen. In juni hadden de kinderen een geweldig Corona-proof kamp 3-daagse in ons eigen Scheveningen! Mogelijk gemaakt door inzet van actieve groep8-ouders. Op donderdag 8 juli was er dan het grote afscheid. 's Ochtends werden de groep 8-ers uitgeveegd door heel de school onder toeziend oog van de ouders. Eén voor één liepen de kanjers langs alle kinderen en sprongen m.b.v. een trampoline de school uit.  's Avonds was het afscheidfeest. Hiervoor waren we te gast bij vo-school het Belgisch Park. Met.. Lees verder »