Leerlingenzorg

Intern begeleider / IB-er

De IB-er is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze doorlopen van de interne zorgstructuur en daarmee verantwoordelijk voor de doorgaande lijn hierin, van de voorschool en vroegschool. De IB-er heeft de regie op de zorgtrajecten van peuters en kleuters t/m groep 8. en biedt tevens ondersteuning en begeleiding aan leidsters en leerkrachten over een passende aanpak in de groep van kinderen die extra zorg nodig hebben. Hij/ zij houdt samen met de leidsters en leerkrachten kind/leerlingbesprekingen en is de regisseur wanneer er externe partijen betrokken zijn bij de zorg voor een kind.

Passend onderwijs

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat leerlingen in de toekomst een zo passend mogelijke plek in het onderwijs krijgen. Om de knelpunten in het huidige systeem aan te pakken, is een aantal doelen geformuleerd:

1. Zo passend mogelijk onderwijs en aanpakken onderwijsbeperking
  2. Leraren zijn beter toegerust
  3. Minder bureaucratie
  4. Budgettaire beheersbaarheid en transparantie
  5. Geen thuiszitters
  6. Afstemming met andere sectoren

Dyslexiebeleid

Hieronder staan een aantal documenten waarin u kunt lezen hoe ons beleid op school is met betrekking tot dyslexie.

Zorgplan

Lees hier het Zorgplan 2011-2015

Schoolmaatschappelijk werker

Onze schoolmaatschappelijk werkster is Jose van Moorsel. Zij is wekelijks op donderdagmiddag op school. U kunt dan langskomen of bellen voor een afspraak. Tel. 070-3540031. U kunt haar ook van dinsdag t/m donderdag bereiken op haar werkadres: Centraal bureau Welzijn Scheveningen telefoon: 070- 4162020 of mailen naar: jvanmoorsel@smw-basisschool.nl

Wat kan het schoolgericht maatschappelijk werk voor u doen?

Het schoolgericht maatschappelijk werk kan u helpen wanneer uw kind problemen heeft op school of in de thuissituatie. Bijvoorbeeld:

• Uw kind wordt gepest of heeft moeite met school(werk).
  • Uw kind heeft gedragsproblemen; uw kind gedraagt zich druk en agressief en wil niet luisteren of is juist erg stil en teruggetrokken.
  • Wanneer u vragen heeft of problemen met de opvoeding.
  • Bij problemen binnen uw gezin waar uw kind last van heeft bijvoorbeeld echtscheiding, woonproblemen , verslavingsproblemen of financiele problemen.

Kinderboekenweek

Als je plezier hebt in het leen, helpt dat enorm om goed te leren. De kinderboekenweek is dan ook een mooi moment om aandacht te besteden aan kinderboeken en het lezen. Het thema 'Reis mee" was door de hele school te herkennen. Ook dit jaar was er weer een gezamenlijke activiteit. De groepen 1, 2 en 3 hadden een gezamenlijke gezellig feestje met liedjes die te maken hebben met reizen. Er waren verschillende optredens en we hoorden zelfs een Engels liedje!. Vanaf groep 4 waren er voorleeswedstrijden in de groep, En vervolgens met groep 4 t/m 8 bij elkaar. De voorlezers waren: Gianni (gr4),.. Lees verder »

Kleuterdiploma

Dat de groep 2 kleuters het goed doen en er klaar voor zijn om naar groep 3 te gaan was duidelijk te zien voor degenen die bij de ‘uitreiking’ van het kleuterdiploma waren. De juffen, uitgedost in een afstudeertoga, en de kinderen met gekleurde afstudeerhoedjes waren er helemaal klaar voor. Eén voor één gleden de kinderen via het raam naar buiten, terwijl de juf ondertussen een mooie tekst had voor ieder kind. De kleuters liepen dan naar een tafeltje met het diploma voor de ‘handtekening’. De kinderen waren maar wat trots, zo ook al die ouders die getuige waren van.. Lees verder »