Kleuterdiploma

Dat de groep 2 kleuters het goed doen en er klaar voor zijn om naar groep 3 te gaan was duidelijk te zien voor degenen die bij de ‘uitreiking’ van het kleuterdiploma waren. De juffen, uitgedost in een afstudeertoga, en de kinderen met gekleurde afstudeerhoedjes waren er helemaal klaar voor. Eén voor één gleden de kinderen via het raam naar buiten, terwijl de juf ondertussen een mooie tekst had voor ieder kind. De kleuters liepen dan naar een tafeltje met het diploma voor de ‘handtekening’. De kinderen waren maar wat trots, zo ook al die ouders die getuige waren van.. Lees verder »

De Vuurtoren Got's Talent

Onderdeel van het zomerfeest was ook de talentenshow met diverse optredens. De juffen van de school legden de lat hoog met een dansje ‘Heen en weer’. Daarna waren er optredens van kinderen uit diverse groepen. We zagen: zang, dans en ware acrobatiek. De foto’s zeggen genoeg. Iedereen genoot ervan om ook deze talenten te zien  op de Vuurtoren. Een deskundige jury van vier groep-8-leerlingen was lovend over de presentaties. Dat wordt oefenen het komend jaar, want dit moet zeker een vervolg krijgen! Lees verder »

Zomerfeest. Oud-Hollandse spelletjes

Op de laatste schooldag was het gezellig Oud-Hollandse spelletjes spelen op het plein: sjoelen, diabolo, spijkerpoepen, zaklopen, waterdragen, blikgooien, springkussen, …….. Dat alles in de speelzaal, plein en een stuk straat. Mooi dat Picnic met een springkussen en ballenschietwand voor nog meer vreugde kon zorgen. De foto’s laten mooie sfeerbeelden zien. De kinderen genoten. Zo’n feest op de laatste schooldag kan alleen als er veel hulp is van (groot-)ouders en vrijwilligers. Dit alles georganiseerd door een fantastisch actieve Vuurtoren-oudercommissie. Dank allemaal en een fijne vakantie!! Lees verder »

Heel De Vuurtoren BAKT.

Heel De Vuurtoren Bakt. Woensdag 17 juli hadden we De Vuurtoren Bakt actie om geld in te zamelen voor het vernieuwen van het schoolplein. De kinderen waren uitgenodigd om thuis een taart te bakken. En niet zomaar: De taart werd in de ochtend op school gebracht waarbij de leerling een mooi certificaat kreeg voor de bakprestatie. Vervolgens beoordeelden een deskundige juffenjury de taarten en werd gekeken wie op donderdag 18 juli in het zonnetje gezet zou worden. Na schooltijd stonden alle taarten en cakes, mooi opgesteld te koop. En dat liep als een trein!  Donderdag werd bekend gemaakt dat er €.. Lees verder »