Peuterschool De Vuurtoren

Naar de Peuterschool

Een belangrijk moment in het leven van uw kind. Om een goede keuze te maken is het goed om eens te komen kijken op peuterschool De Vuurtoren. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding op onze peuterschool. Neem contact op met Marieke Brand tel: 070-354 00 31 of per mail mbrand@scoh.nl

Aanmelden op Peuterschool de Vuurtoren

U kunt uw kind al inschrijven als het een paar maanden oud is, dan heeft uw kindje meer kans op een plaatsje op peuterschool De Vuurtoren.

Op de website van SCOH peuterscholen vindt u meer informatie over het inschrijven van uw kind en over de kosten van de peuterschool. Voor vragen over inschrijven, de ouderbijdrage en plaatsing op de peuterschool kunt u contact opnemen met Planning en Plaatsing op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur via 070-311 01 99.

Openingstijden

Wij zijn geopend op de ochtenden van 8.15-11.30 uur en de middagen van 12.00-15.15 uur. Op de woensdag zijn er andere tijden, de woensdagochtend van 8.30-11.30 uur en de woensdagmiddag van 12.15-15.15 uur.

Ons team

Op peuterschool De Vuurtoren werken 4 leidsters en een coach VVE.

Via deze link stellen wij ons aan u voor.

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »