Peuterschool De Vuurtoren

Spelend leren

Peuters leren door te ondekkenen door te doen. Terwijl uw kindje in de huishoek aan het koken is, een boekje leest in de leeshoek met één van de leidsters leert u kind meer dan uw denkt. Bij peuterschool de Vuurtoren draait alles om het spelend leren. De leidsters begeleiden en stimuleren de kinderen tijdens het spelen. Al spelend leren de kinderen vaardigheden die straks nodig zijn op de basisschool. Samen spelen, samen delen, voor jezelf opkomen, luisteren, zingen, knutselen en nog veel meer.

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »

Nationaal schoolontbijt op de Vuurtoren

Op 6 november deed De Vuurtoren mee met het Nationale schoolontbijt. Jaarlijks kunnen scholen zich aanmelden voor deelname om zo het belang van een goed ontbijt op de kaart te zetten. Zo kwamen de kinderen vrijdag 'hongerig' en met veel zin de school binnen en zagen daar al de gedekte tafels. In de ene groep opgesteld in groepjes, de ander in een ster en weer een andere groep in lange tafels. In alle groepen was het gezellig samen smikkelen. Wat was er zoal: bruine boterhammen, broodjes, krentebollen, yoghurt, appelstroop, wafels, honing, appels, melk, ei, kaas, ...  Dit jaar moesten we het.. Lees verder »