Aanmelden bij Peuterschool De Vuurtoren

Als uw kind 2 1/2 jaar oud is mag uw kind geplaatst worden op peuterschool De Vuurtoren. Omdat de peuterschool een beperkt aantal plaatsen heeft is het raadzaam om uw kind op tijd in te schrijven. Dit is al mogelijk vanaf de geboorte van uw kind. Dan heeft u de meeste kans op plaatsing.

Meer informatie over inschrijven, ouderbijdragen enz. kunt u vinden op de website van de SCOH-peuterscholen

Op welke manier kunt u uw kind inschrijven bij peuterschool De Vuurtoren:

• Maak een afspraak met Marieke Brand coördinator peuterschool De Vuurtoren voor een rondleiding en een informatiegesprek.
  • Op de website van de SCOH-peuterscholen kunt u digitaal inschrijven.
  • Download het inschrijfformulier van peuterschool De Vuurtoren en lever het bij ons in.

Voor een afspraak voor een rondleiding  tel: 070-3540031

Wij zijn per telefoon bereikbaar op:

maandag 09.00 - 16.00 uur
dinsdag 15.15 - 16.30 uur
woensdag  09.00 - 16.00 uur
donderdag 15.15 - 16.30 uur
vrijdag 15.15 - 16.30 uur

Heeft u vragen? Ons mailadres is peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Vuurtorenleerlingen beplakken ramen met thuiswerk op 1 April

Woensdag 1 april was een speciale dag voor de leerlingen van De Vuurtoren. De kinderen waren door school opgeroepen om hun werk aan het raam te plakken. De leerkrachten zouden langs komen om vanaf de buitenzijde van het huis, het thuiswerk na te kijken. Gezien de reacties vooraf, na de aankondiging, was al duidelijk dat heel veel kinderen er veel werk van maakten. Bekend is dat er om 9.00 uur al veel kinderen achter de volgeplakte ramen naar buiten loerden (zie ook foto). Aan het verzoek om vooraf een foto te mailen naar de leerkracht, werd ruim gehoor gegeven. Zo ontstond.. Lees verder »

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS Iedere vrijdagmiddag is het BREAKING NEWS vanuit De Vuurtoren. In een speciale radiouitzending wordt er verslag gedaan over zaken rond school. Er zijn leerkrachten te horen, een fragment van het Vuurtorenlied, een lied door juffen en meesters voor onze leerlingen en dit alles in een muzikale context. Het lied is inmiddels ALARMSCHIJF en heeft al een gouden plaat (zie foto). Benieuwd? Luister maar: Breaking News 3 april: https://www.youtube.com/watch?v=aQC6XPC2xYE  (aflevering: stoorzender) Breaking News 27 maart: https://www.youtube.com/watch?v=KsCCsZODmtE&t=241s Breaking News 20 maart: https://www.youtube.com/watch?v=60APc-31Ky4  Lees verder »

Tablets via school voor leerlingen

In de lessen op school zetten we standaard tablets in daar waar het een meerwaarde is. Maar thuis leren op een computer…... Dat is voor sommigen nieuw. En je moet thuis maar voldoende laptops/tablets hebben!? In samenwerking met het bestuur (SCOH) heeft De Vuurtoren deze week al 30 kinderen (en ouders) blij kunnen maken met een tablet in bruikleen. De tablets, deels nieuwe en deels gebruikte van school, zijn hiervoor speciaal ingericht voor thuisgebruik. De bijgeleverde wachtwoorden geven de kinderen makkelijk toegang tot de benodigde programma’s. Lees verder »

Scholen gesloten.......maar De Vuurtoren blijft in bedrijf!

Het zat er al een beetje aan te komen. En ja hoor op zondag 15 april, werd bekend dat alle scholen per direct voor 3 weken zouden sluiten. Dat was voor iedereen even schakelen: Voor thuis en school was de gedachte ‘hoe organiseer ik dit’? Achter de schermen was de Vuurtoren al wel bezig met een Noodplan-Thuiswerk voor het geval…. Via Parro (Ouder-school communicatie app), is er nu een dagelijkse informatieuitwisseling. Uitgangspunt is: In contact blijven met kind/gezin en het aanleveren van opdrachten voor een zekere continuïteit van het onderwijs. De leerstof bestaat vooral uit extra in-oefening, verdieping en verbreding. Er zijn.. Lees verder »