Meer peutergroepinformatie

 

Peuterschool De Vuurtoren

 

Contact
Peuterschool De Vuurtoren
Adres: Stevinstraat 65E
2587EB Den Haag
Telefoon: 070-3540031
E-mail: peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Coördinator Marieke Brand mbrand@scoh.nl

 

Openingstijden Schooljaar 2018-2019
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.15 uur
op woensdag zijn wij  gesloten.

Direct aanmelden https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijvenKiest u voor De Vuurtoren? Dan kiest u voor:
- Aandacht voor uw kind
- Spelend leren
- Buiten spelen
- Extra ondersteuning waar nodig
- Een vaste groep vertrouwde gezichten
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

 

Spelend leren
Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van deskundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Vuurtoren is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s, de kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘Eten en drinken’, ‘Kunst’ of ‘de lente’. Bij elk thema hebben we leerdoelen voor taal en rekenen. Met liedjes en spelletjes leren de kinderen al spelend heel veel. 

Extra ondersteuning
Bij Peuterschool De Vuurtoren hebben we alle aandacht voor uw kind en de voorbereiding op de basisschool. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning bij taal of rekenen. Onderwijs op maat vinden wij belangrijk. En dat begint al bij de peuters. Naast taal letten we ook op de motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling.
 

Van peuterschool naar basisschool
De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool en in groep 1/ 2 werken wij met Piramide. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
Omdat de peuterschool en de basisschool zo intensief samenwerken en één programma gebruiken, is het erg belangrijk dat uw kind naar de basisschool gaat die bij de onze peuterschool hoort. Uw kind blijft dus gewoon op de zelfde school als het vier geworden is. Daardoor is voor uw kind de overgang soepel en de juf van groep 1 weet al veel over uw kind als het in haar groep komt.

 

Contact met de ouders
We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

 

Onderdeel van Basisschool De Vuurtoren
Peuterschool De Vuurtoren hoort bij de Haagse basisschool De Vuurtoren. De school in Scheveningen biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder één dak: wel zo makkelijk!

De Vuurtoren is een Christelijke basisschool in Scheveningen met 36 peuters en ruim 200 basisschoolleerlingen. Wij bieden onderwijs van 2-12 jaar en zijn een buurtschool met kinderen uit de wijk. Op onze school leren kinderen spelenderwijs en krijgen zij onderwijs op maat, omdat wij ze zoveel mogelijk willen aanleren. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn betrokken, trots, enthousiast en hebben respect voor elkaar.
 

Tarieven
Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier https://www.scohpeuterscholen.nl/bereken-uw-maandelijkse-kosten  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

 

Hoe vaak mag mijn kind komen?
Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. In het schema hieronder kunt u zien welke dagdelen Peuterschool De Vuurtoren geopend is en wanneer uw kind kan komen. Groep E en F zijn bedoeld voor kinderen met een indicatie voor extra speelleertijd.

 

Meer lezen?
Alle informatie over Peuterschool De Vuurtoren vindt u hier:

- Inspectierapport 2018
- Schoolgids schooljaar 2018-2019

- Informatieboekje peuterschool de Vuurtoren

 

Kom gerust eens langs!
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Vuurtoren? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldevuurtoren@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-3540031.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Vuurtoren kan al vanaf de geboorte van uw kind.

[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]

 

Peuterschool De Vuurtoren is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl [link].

Kinderboekenweek

Als je plezier hebt in het leen, helpt dat enorm om goed te leren. De kinderboekenweek is dan ook een mooi moment om aandacht te besteden aan kinderboeken en het lezen. Het thema 'Reis mee" was door de hele school te herkennen. Ook dit jaar was er weer een gezamenlijke activiteit. De groepen 1, 2 en 3 hadden een gezamenlijke gezellig feestje met liedjes die te maken hebben met reizen. Er waren verschillende optredens en we hoorden zelfs een Engels liedje!. Vanaf groep 4 waren er voorleeswedstrijden in de groep, En vervolgens met groep 4 t/m 8 bij elkaar. De voorlezers waren: Gianni (gr4),.. Lees verder »

Kleuterdiploma

Dat de groep 2 kleuters het goed doen en er klaar voor zijn om naar groep 3 te gaan was duidelijk te zien voor degenen die bij de ‘uitreiking’ van het kleuterdiploma waren. De juffen, uitgedost in een afstudeertoga, en de kinderen met gekleurde afstudeerhoedjes waren er helemaal klaar voor. Eén voor één gleden de kinderen via het raam naar buiten, terwijl de juf ondertussen een mooie tekst had voor ieder kind. De kleuters liepen dan naar een tafeltje met het diploma voor de ‘handtekening’. De kinderen waren maar wat trots, zo ook al die ouders die getuige waren van.. Lees verder »

De Vuurtoren Got's Talent

Onderdeel van het zomerfeest was ook de talentenshow met diverse optredens. De juffen van de school legden de lat hoog met een dansje ‘Heen en weer’. Daarna waren er optredens van kinderen uit diverse groepen. We zagen: zang, dans en ware acrobatiek. De foto’s zeggen genoeg. Iedereen genoot ervan om ook deze talenten te zien  op de Vuurtoren. Een deskundige jury van vier groep-8-leerlingen was lovend over de presentaties. Dat wordt oefenen het komend jaar, want dit moet zeker een vervolg krijgen! Lees verder »

Zomerfeest. Oud-Hollandse spelletjes

Op de laatste schooldag was het gezellig Oud-Hollandse spelletjes spelen op het plein: sjoelen, diabolo, spijkerpoepen, zaklopen, waterdragen, blikgooien, springkussen, …….. Dat alles in de speelzaal, plein en een stuk straat. Mooi dat Picnic met een springkussen en ballenschietwand voor nog meer vreugde kon zorgen. De foto’s laten mooie sfeerbeelden zien. De kinderen genoten. Zo’n feest op de laatste schooldag kan alleen als er veel hulp is van (groot-)ouders en vrijwilligers. Dit alles georganiseerd door een fantastisch actieve Vuurtoren-oudercommissie. Dank allemaal en een fijne vakantie!! Lees verder »


Recente foto's