Meer peutergroepinformatie

 

Peuterschool De Vuurtoren

 

Contact
Peuterschool De Vuurtoren
Adres: Stevinstraat 65E
2587EB Den Haag
Telefoon: 070-3540031
E-mail: peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Coördinator Marieke Brand mbrand@scoh.nl

 

Openingstijden Schooljaar 2018-2019
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.15 uur
op woensdag zijn wij  gesloten.

Direct aanmelden https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven


Kiest u voor De Vuurtoren? Dan kiest u voor:
- Aandacht voor uw kind
- Spelend leren
- Buiten spelen
- Extra ondersteuning waar nodig
- Een vaste groep vertrouwde gezichten
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren
Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van deskundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Vuurtoren is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s, de kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘Eten en drinken’, ‘Kunst’ of ‘de lente’. Bij elk thema hebben we leerdoelen voor taal en rekenen. Met liedjes en spelletjes leren de kinderen al spelend heel veel. 

Extra ondersteuning
Bij Peuterschool De Vuurtoren hebben we alle aandacht voor uw kind en de voorbereiding op de basisschool. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning bij taal of rekenen. Onderwijs op maat vinden wij belangrijk. En dat begint al bij de peuters. Naast taal letten we ook op de motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling.
 

Van peuterschool naar basisschool
De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool en in groep 1/ 2 werken wij met Piramide. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
Omdat de peuterschool en de basisschool zo intensief samenwerken en één programma gebruiken, is het erg belangrijk dat uw kind naar de basisschool gaat die bij de onze peuterschool hoort. Uw kind blijft dus gewoon op de zelfde school als het vier geworden is. Daardoor is voor uw kind de overgang soepel en de juf van groep 1 weet al veel over uw kind als het in haar groep komt.

Contact met de ouders
We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

Onderdeel van Basisschool De Vuurtoren
Peuterschool De Vuurtoren hoort bij de Haagse basisschool De Vuurtoren. De school in Scheveningen biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder één dak: wel zo makkelijk!

De Vuurtoren is een Christelijke basisschool in Scheveningen met 36 peuters en ruim 200 basisschoolleerlingen. Wij bieden onderwijs van 2-12 jaar en zijn een buurtschool met kinderen uit de wijk. Op onze school leren kinderen spelenderwijs en krijgen zij onderwijs op maat, omdat wij ze zoveel mogelijk willen aanleren. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn betrokken, trots, enthousiast en hebben respect voor elkaar.
 

Tarieven
Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier https://www.scohpeuterscholen.nl/bereken-uw-maandelijkse-kosten  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?
Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. 

Kom gerust eens langs!
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Vuurtoren? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldevuurtoren@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-3540031.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Vuurtoren kan al vanaf de geboorte van uw kind.

[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]

 

Peuterschool De Vuurtoren is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl [link].

Vuurtorenleerlingen beplakken ramen met thuiswerk op 1 April

Woensdag 1 april was een speciale dag voor de leerlingen van De Vuurtoren. De kinderen waren door school opgeroepen om hun werk aan het raam te plakken. De leerkrachten zouden langs komen om vanaf de buitenzijde van het huis, het thuiswerk na te kijken. Gezien de reacties vooraf, na de aankondiging, was al duidelijk dat heel veel kinderen er veel werk van maakten. Bekend is dat er om 9.00 uur al veel kinderen achter de volgeplakte ramen naar buiten loerden (zie ook foto). Aan het verzoek om vooraf een foto te mailen naar de leerkracht, werd ruim gehoor gegeven. Zo ontstond.. Lees verder »

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS Iedere vrijdagmiddag is het BREAKING NEWS vanuit De Vuurtoren. In een speciale radiouitzending wordt er verslag gedaan over zaken rond school. Er zijn leerkrachten te horen, een fragment van het Vuurtorenlied, een lied door juffen en meesters voor onze leerlingen en dit alles in een muzikale context. Het lied is inmiddels ALARMSCHIJF en heeft al een gouden plaat (zie foto). Benieuwd? Luister maar: Breaking News 3 april: https://www.youtube.com/watch?v=aQC6XPC2xYE  (aflevering: stoorzender) Breaking News 27 maart: https://www.youtube.com/watch?v=KsCCsZODmtE&t=241s Breaking News 20 maart: https://www.youtube.com/watch?v=60APc-31Ky4  Lees verder »

Tablets via school voor leerlingen

In de lessen op school zetten we standaard tablets in daar waar het een meerwaarde is. Maar thuis leren op een computer…... Dat is voor sommigen nieuw. En je moet thuis maar voldoende laptops/tablets hebben!? In samenwerking met het bestuur (SCOH) heeft De Vuurtoren deze week al 30 kinderen (en ouders) blij kunnen maken met een tablet in bruikleen. De tablets, deels nieuwe en deels gebruikte van school, zijn hiervoor speciaal ingericht voor thuisgebruik. De bijgeleverde wachtwoorden geven de kinderen makkelijk toegang tot de benodigde programma’s. Lees verder »

Scholen gesloten.......maar De Vuurtoren blijft in bedrijf!

Het zat er al een beetje aan te komen. En ja hoor op zondag 15 april, werd bekend dat alle scholen per direct voor 3 weken zouden sluiten. Dat was voor iedereen even schakelen: Voor thuis en school was de gedachte ‘hoe organiseer ik dit’? Achter de schermen was de Vuurtoren al wel bezig met een Noodplan-Thuiswerk voor het geval…. Via Parro (Ouder-school communicatie app), is er nu een dagelijkse informatieuitwisseling. Uitgangspunt is: In contact blijven met kind/gezin en het aanleveren van opdrachten voor een zekere continuïteit van het onderwijs. De leerstof bestaat vooral uit extra in-oefening, verdieping en verbreding. Er zijn.. Lees verder »


Recente foto's