Meer peutergroepinformatie

 

Peuterschool De Vuurtoren

 

Contact
Peuterschool De Vuurtoren
Adres: Stevinstraat 65E
2587EB Den Haag
Telefoon: 070-3540031
E-mail: peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Coördinator Marieke Brand mbrand@scoh.nl

 

Openingstijden Schooljaar 2018-2019
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.15 uur
op woensdag zijn wij  gesloten.

Direct aanmelden https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven


Kiest u voor De Vuurtoren? Dan kiest u voor:
- Aandacht voor uw kind
- Spelend leren
- Buiten spelen
- Extra ondersteuning waar nodig
- Een vaste groep vertrouwde gezichten
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren
Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van deskundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Vuurtoren is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s, de kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘Eten en drinken’, ‘Kunst’ of ‘de lente’. Bij elk thema hebben we leerdoelen voor taal en rekenen. Met liedjes en spelletjes leren de kinderen al spelend heel veel. 

Extra ondersteuning
Bij Peuterschool De Vuurtoren hebben we alle aandacht voor uw kind en de voorbereiding op de basisschool. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning bij taal of rekenen. Onderwijs op maat vinden wij belangrijk. En dat begint al bij de peuters. Naast taal letten we ook op de motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling.
 

Van peuterschool naar basisschool
De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool en in groep 1/ 2 werken wij met Piramide. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
Omdat de peuterschool en de basisschool zo intensief samenwerken en één programma gebruiken, is het erg belangrijk dat uw kind naar de basisschool gaat die bij de onze peuterschool hoort. Uw kind blijft dus gewoon op de zelfde school als het vier geworden is. Daardoor is voor uw kind de overgang soepel en de juf van groep 1 weet al veel over uw kind als het in haar groep komt.

Contact met de ouders
We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

Onderdeel van Basisschool De Vuurtoren
Peuterschool De Vuurtoren hoort bij de Haagse basisschool De Vuurtoren. De school in Scheveningen biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder één dak: wel zo makkelijk!

De Vuurtoren is een Christelijke basisschool in Scheveningen met 36 peuters en ruim 200 basisschoolleerlingen. Wij bieden onderwijs van 2-12 jaar en zijn een buurtschool met kinderen uit de wijk. Op onze school leren kinderen spelenderwijs en krijgen zij onderwijs op maat, omdat wij ze zoveel mogelijk willen aanleren. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn betrokken, trots, enthousiast en hebben respect voor elkaar.
 

Tarieven
Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier https://www.scohpeuterscholen.nl/bereken-uw-maandelijkse-kosten  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?
Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. 

Kom gerust eens langs!
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Vuurtoren? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldevuurtoren@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-3540031.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Vuurtoren kan al vanaf de geboorte van uw kind.

[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]

 

Peuterschool De Vuurtoren is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl [link].

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren

Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen. In juni hadden de kinderen een geweldig Corona-proof kamp 3-daagse in ons eigen Scheveningen! Mogelijk gemaakt door inzet van actieve groep8-ouders. Op donderdag 8 juli was er dan het grote afscheid. 's Ochtends werden de groep 8-ers uitgeveegd door heel de school onder toeziend oog van de ouders. Eén voor één liepen de kanjers langs alle kinderen en sprongen m.b.v. een trampoline de school uit.  's Avonds was het afscheidfeest. Hiervoor waren we te gast bij vo-school het Belgisch Park. Met.. Lees verder »

Afscheid juf Marieke Brand na 38 jaar

Juf Marieke Brand was in maart als pedagogisch medewerker bij de Peuterschool met pensioen gegaan. Nu, na 4 maanden extra, gaat zij ook als administratief medewerker voor de basisschool met pensioen. Dat na 38 jaar werken voor de school! De school hing vol met dit afscheid dus de kinderen weten er alles van. Op school hebben de kinderen afscheid genomen op woensdag 23 juni, door allemaal even langs te gaan. Dank juf Marieke en een lang en fijn pensioen! Zie foto Lees verder »

Juffendag bij kleuters en peuters

Op deze laatste dag voor de vakantie was er donderdag aandacht voor het koningsfeest, maar de vrijdag was voor de juffen! En het was goed te zien dat het feest was! Iedereen was verkleed: Er waren ridders, soldaten, stripfiguren en heeeeeel veel prachtige prinsesjes. De juffen zagen er ook geweldig uit, waarbij de kleuterjuffen opvielen met hun roze biggetjes outfit, inclusief neus en staart. En wat doe je dan op zo'n dag...... De kinderen hadden een stickerkaart, waarmee ze langs allemaal oudhollandse spelletjes gingen: zaklopen, koekhappen, ....  Het was een gezellige dag! Niet leuk, maar met een mooi afscheid, was het ook.. Lees verder »


Recente foto's