Meer peutergroepinformatie

 

Peuterschool De Vuurtoren

 

Contact
Peuterschool De Vuurtoren
Adres: Stevinstraat 65E
2587EB Den Haag
Telefoon: 070-3540031
E-mail: peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Coördinator Marieke Brand mbrand@scoh.nl

 

Openingstijden Schooljaar 2018-2019
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.15 uur
op woensdag zijn wij  gesloten.

Direct aanmelden https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven


Kiest u voor De Vuurtoren? Dan kiest u voor:
- Aandacht voor uw kind
- Spelend leren
- Buiten spelen
- Extra ondersteuning waar nodig
- Een vaste groep vertrouwde gezichten
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren
Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van deskundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Vuurtoren is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s, de kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘Eten en drinken’, ‘Kunst’ of ‘de lente’. Bij elk thema hebben we leerdoelen voor taal en rekenen. Met liedjes en spelletjes leren de kinderen al spelend heel veel. 

Extra ondersteuning
Bij Peuterschool De Vuurtoren hebben we alle aandacht voor uw kind en de voorbereiding op de basisschool. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning bij taal of rekenen. Onderwijs op maat vinden wij belangrijk. En dat begint al bij de peuters. Naast taal letten we ook op de motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling.
 

Van peuterschool naar basisschool
De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool en in groep 1/ 2 werken wij met Piramide. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
Omdat de peuterschool en de basisschool zo intensief samenwerken en één programma gebruiken, is het erg belangrijk dat uw kind naar de basisschool gaat die bij de onze peuterschool hoort. Uw kind blijft dus gewoon op de zelfde school als het vier geworden is. Daardoor is voor uw kind de overgang soepel en de juf van groep 1 weet al veel over uw kind als het in haar groep komt.

Contact met de ouders
We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

Onderdeel van Basisschool De Vuurtoren
Peuterschool De Vuurtoren hoort bij de Haagse basisschool De Vuurtoren. De school in Scheveningen biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder één dak: wel zo makkelijk!

De Vuurtoren is een Christelijke basisschool in Scheveningen met 36 peuters en ruim 200 basisschoolleerlingen. Wij bieden onderwijs van 2-12 jaar en zijn een buurtschool met kinderen uit de wijk. Op onze school leren kinderen spelenderwijs en krijgen zij onderwijs op maat, omdat wij ze zoveel mogelijk willen aanleren. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn betrokken, trots, enthousiast en hebben respect voor elkaar.
 

Tarieven
Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier https://www.scohpeuterscholen.nl/bereken-uw-maandelijkse-kosten  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?
Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. 

Kom gerust eens langs!
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Vuurtoren? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldevuurtoren@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-3540031.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Vuurtoren kan al vanaf de geboorte van uw kind.

[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]

 

Peuterschool De Vuurtoren is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl [link].

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »

Nieuw SPEELTOESTEL op het vuurtorenplein

Het stond al jaren op het verlanglijstje van kinderen, ouders en leerkrachten. En leerlingen hebben afgelopen maand, tijdens de opbouw, het nieuwe grote speeltoestel langzaam zien groeien tot een uitdagend klim, klauter en glijtoestel. Gezien de Coronamaatregelen hebben we helaas geen grootse opening kunnen organiseren. Voor de kinderen gaf dat allemaal niet. Vanaf dag één wordt het toestel met groot enthousiasme intensief gebruikt. De kleuren en vele mogelijkheden hebben een grote aantrekkingskracht op onze leerlingen. Ook aan de peuters is gedacht, met een meer toegankelijk glijbaantje. Bij de grotere kids is het klimmen en chillen in het touwmandje bovenin zeer populair. Lees verder »

Duikelrekken en Heel Vuurtoren Bakt

Wat hebben deze met elkaar te maken? Vorig jaar vlak voor de zomervakantie hebben leerlingen en ouders taarten gebakken en gekocht. Dat heeft toen het mooie bedrag van € 529,00 !! opgebracht. Voor dat bedrag hebben we deze kleurrijke duikelrekken voor op het plein gekocht. Zie foto onder. Verbazend wat de kinderen er al op kunnen! Lees verder »


Recente foto's