Meer peutergroepinformatie

 

Peuterschool De Vuurtoren

 

Contact
Peuterschool De Vuurtoren
Adres: Stevinstraat 65E
2587EB Den Haag
Telefoon: 070-3540031
E-mail: peuterschooldevuurtoren@scoh.nl

Coördinator Marieke Brand mbrand@scoh.nl

 

Openingstijden Schooljaar 2018-2019
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.15 uur
op woensdag zijn wij  gesloten.

Direct aanmelden https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven


Kiest u voor De Vuurtoren? Dan kiest u voor:
- Aandacht voor uw kind
- Spelend leren
- Buiten spelen
- Extra ondersteuning waar nodig
- Een vaste groep vertrouwde gezichten
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren
Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van deskundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Vuurtoren is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s, de kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘Eten en drinken’, ‘Kunst’ of ‘de lente’. Bij elk thema hebben we leerdoelen voor taal en rekenen. Met liedjes en spelletjes leren de kinderen al spelend heel veel. 

Extra ondersteuning
Bij Peuterschool De Vuurtoren hebben we alle aandacht voor uw kind en de voorbereiding op de basisschool. Bijvoorbeeld met extra ondersteuning bij taal of rekenen. Onderwijs op maat vinden wij belangrijk. En dat begint al bij de peuters. Naast taal letten we ook op de motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling.
 

Van peuterschool naar basisschool
De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool en in groep 1/ 2 werken wij met Piramide. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
Omdat de peuterschool en de basisschool zo intensief samenwerken en één programma gebruiken, is het erg belangrijk dat uw kind naar de basisschool gaat die bij de onze peuterschool hoort. Uw kind blijft dus gewoon op de zelfde school als het vier geworden is. Daardoor is voor uw kind de overgang soepel en de juf van groep 1 weet al veel over uw kind als het in haar groep komt.

Contact met de ouders
We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

Onderdeel van Basisschool De Vuurtoren
Peuterschool De Vuurtoren hoort bij de Haagse basisschool De Vuurtoren. De school in Scheveningen biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder één dak: wel zo makkelijk!

De Vuurtoren is een Christelijke basisschool in Scheveningen met 36 peuters en ruim 200 basisschoolleerlingen. Wij bieden onderwijs van 2-12 jaar en zijn een buurtschool met kinderen uit de wijk. Op onze school leren kinderen spelenderwijs en krijgen zij onderwijs op maat, omdat wij ze zoveel mogelijk willen aanleren. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn betrokken, trots, enthousiast en hebben respect voor elkaar.
 

Tarieven
Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier https://www.scohpeuterscholen.nl/bereken-uw-maandelijkse-kosten  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?
Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. 

Kom gerust eens langs!
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Vuurtoren? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldevuurtoren@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-3540031.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/kom-kijken.

Inschrijven
Inschrijven voor Peuterschool De Vuurtoren kan al vanaf de geboorte van uw kind.

[link naar aanmeldformulier: https://www.scohpeuterscholen.nl/peuterscholen/inschrijven]

 

Peuterschool De Vuurtoren is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl [link].

Kerstviering

We hadden al een poosje een echte Kerstsfeer in school en klas. Op donderdagavond was er de Kerstviering in de Nieuwe Badkapel. Alle groepen hebben daar een kerstlied gezongen. En ook ouders konden soms meezingen. Centraal stond het geboorteverhaal van Jezus, gespeeld door kinderen uit de meeste groepen.  En wat zag dat er allemaal schitterend uit: het spel, de kleding, het decor, de belichting, ….  Zie ook de foto. Het verhaal, verteld door onze nieuwe collega Yorick Zwerver, werd zeer beeldend gespeeld door onze kleine acteurs. De volgende ochtend kwamen kinderen met papa of mama al vroeg naar school om heerlijke hapjes te.. Lees verder »

Sinterklaas op De Vuurtoren

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke.. Lees verder »

De rommelpiet was er weer!

Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen en in alle lokalen. De kinderen leken het wel leuk te vinden! Ze keken naar de rommel, maar zagen meer: schoencadeautjes. Dat was een verrassing. Gelukkig zijn de Vuurtorenleerlingen goed in opruimen, zodat ze al gauw weer konden leren..... Nog even en dan komt de Sint! Lees verder »

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan de Julianaschool aan de Gaffelstraat. Deze school fuseerde met de Emmaschool en later veranderde de naam in De Vuurtoren. Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en.. Lees verder »


Recente foto's