Buitenschoolse activiteiten

Er is een steeds wisselend aanbod van extra activiteiten die door school worden georganiseerd. De leerkrachten vertellen daar over in de klas en uw kind krijgt brieven of uitnodigingen mee zodat u ook op de hoogte bent. De heer Couperus is de coördinator van de buitenschoolse activiteiten.

Kommunika

Iedereen is welkom in buurthuis Kommunika. We hebben activiteiten voor peuters, kleuters en kids. We doen heel veel leuke dingen zoals: Het rad van fortuin (met mooie prijzen), Schminken, Spijkerbroekhangen Luchtkussen (bij goed weer).
En nog heel veel andere leuke spelletjes! Kom gewoon eens kijken.

Buurthuis Kommunika
Juriaan Kokstraat 177
2586 SH Scheveningen
Tel: 070 - 354 8589

Buitenschoolse opvang

Voor de buitenschoolse opvang werken we samen met kinderopvang 2Samen die al 70 jaar professionele kinderopvang in Den Haag biedt. De 2 Orka's zitten in het gebouw naast onze school en maken ook gebruik van het schoolplein. De jongere kinderen worden van school opgehaald of gebracht door de pedagogisch medewerkers van 2Samen.
Het hoofdkantoor van Kinderopvang 2Samen is gevestigd aan de Laan van Meerdervoort 70 in Den Haag. 2Samen is bereikbaar via telefoon: 070-3385500 of via e-mail: info@2samen.nl. Meer informatie vindt u hier

2Samen heeft KICKs, dat bruisende en uitdagende activiteiten aanbiedt voor kinderen van de bso. Veelzijdigheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. De activiteiten hebben het karakter van miniworkshops en worden door vakdocenten op de bso zelf of in een sporthal, dansschool of buurthuis gegeven. In vakanties organiseert KICKs sporttoernooien voor alle bso-locaties.
Wij vinden het belangrijk dat we uw kind ook na school een goede tijd kunnen bieden.

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren

Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen. In juni hadden de kinderen een geweldig Corona-proof kamp 3-daagse in ons eigen Scheveningen! Mogelijk gemaakt door inzet van actieve groep8-ouders. Op donderdag 8 juli was er dan het grote afscheid. 's Ochtends werden de groep 8-ers uitgeveegd door heel de school onder toeziend oog van de ouders. Eén voor één liepen de kanjers langs alle kinderen en sprongen m.b.v. een trampoline de school uit.  's Avonds was het afscheidfeest. Hiervoor waren we te gast bij vo-school het Belgisch Park. Met.. Lees verder »