Buitenschoolse activiteiten

Er is een steeds wisselend aanbod van extra activiteiten die door school worden georganiseerd. De leerkrachten vertellen daar over in de klas en uw kind krijgt brieven of uitnodigingen mee zodat u ook op de hoogte bent. De heer Couperus is de coördinator van de buitenschoolse activiteiten.

Kommunika

Iedereen is welkom in buurthuis Kommunika. We hebben activiteiten voor peuters, kleuters en kids. We doen heel veel leuke dingen zoals: Het rad van fortuin (met mooie prijzen), Schminken, Spijkerbroekhangen Luchtkussen (bij goed weer).
En nog heel veel andere leuke spelletjes! Kom gewoon eens kijken.

Buurthuis Kommunika
Juriaan Kokstraat 177
2586 SH Scheveningen
Tel: 070 - 354 8589

Buitenschoolse opvang

Voor de buitenschoolse opvang werken we samen met kinderopvang 2Samen die al 70 jaar professionele kinderopvang in Den Haag biedt. De 2 Orka's zitten in het gebouw naast onze school en maken ook gebruik van het schoolplein. De jongere kinderen worden van school opgehaald of gebracht door de pedagogisch medewerkers van 2Samen.
Het hoofdkantoor van Kinderopvang 2Samen is gevestigd aan de Laan van Meerdervoort 70 in Den Haag. 2Samen is bereikbaar via telefoon: 070-3385500 of via e-mail: info@2samen.nl. Meer informatie vindt u hier

2Samen heeft KICKs, dat bruisende en uitdagende activiteiten aanbiedt voor kinderen van de bso. Veelzijdigheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. De activiteiten hebben het karakter van miniworkshops en worden door vakdocenten op de bso zelf of in een sporthal, dansschool of buurthuis gegeven. In vakanties organiseert KICKs sporttoernooien voor alle bso-locaties.
Wij vinden het belangrijk dat we uw kind ook na school een goede tijd kunnen bieden.

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »