Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Kerstviering

We hadden al een poosje een echte Kerstsfeer in school en klas. Op donderdagavond was er de Kerstviering in de Nieuwe Badkapel. Alle groepen hebben daar een kerstlied gezongen. En ook ouders konden soms meezingen. Centraal stond het geboorteverhaal van Jezus, gespeeld door kinderen uit de meeste groepen.  En wat zag dat er allemaal schitterend uit: het spel, de kleding, het decor, de belichting, ….  Zie ook de foto. Het verhaal, verteld door onze nieuwe collega Yorick Zwerver, werd zeer beeldend gespeeld door onze kleine acteurs. De volgende ochtend kwamen kinderen met papa of mama al vroeg naar school om heerlijke hapjes te.. Lees verder »

Sinterklaas op De Vuurtoren

Het was even spannend in de ochtend van 5 december. Zou de Sint echt komen? Alle groepen en ook papa's en mama's waren er al helemaal klaar voor. Iedereen had een plek in de zaal. Eerst kwam Elsa, de Frozen princes, toen kwam de directeur die een mijter opzette, maar uiteindelijk na hard zingen was het de echte Sint met zijn Pieten die binnen kwamen.  De Sint zei dat alle cadeautjes er waren en dat hij ze zelf in de groepen kwam brengen. En dat gebeurde ook. In de lagere groepen was de Sint wat langer en waren er leuke.. Lees verder »

De rommelpiet was er weer!

Dat was even schrikken deze woensdagochtend. De school was 's nachts bezocht door RommelPieten!. Overal hadden ze rommel gemaakt: In de gangen en in alle lokalen. De kinderen leken het wel leuk te vinden! Ze keken naar de rommel, maar zagen meer: schoencadeautjes. Dat was een verrassing. Gelukkig zijn de Vuurtorenleerlingen goed in opruimen, zodat ze al gauw weer konden leren..... Nog even en dan komt de Sint! Lees verder »

Juf Marianne Kuiper 40 jaar in het onderwijs!

Dit jaar is juf Marianne Kuiper van basisschool de Vuurtoren 40 jaar in het onderwijs. In 1979 is de juf begonnen aan de Julianaschool aan de Gaffelstraat. Deze school fuseerde met de Emmaschool en later veranderde de naam in De Vuurtoren. Op school hebben we dit groots gevierd. De juf werd 's ochtends verrast met een school vol feestelijke teksten en foto's van vroeger. Aan het eind van de ochtend stonden alle leerlingen buiten te wachten op een prachtig lied te zingen. De juf stond daar in het zonnetje en hoorde ook dat ze al 40x met de klas Sinterklaas en.. Lees verder »