Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Kerst 2021

De weken van het jaar was de school weer geheel in kerststemming. Met hulp van enkele ouders is er weer die jaarlijkse gezelligheid. En hoe leuk is het om als kind een boom te versieren…. Door de scholensluiting zijn alle activititieiten een week naar voren gehaald. Ook dit jaar was de kerstviering weer kleinschalig en vooral in de klas. Voor de groep altijd reuzengezellig met lichtjes en eten. Ja want dit jaar hadden we heerlijke KERSTBRUNCH op vrijdag 17 december. En wat mooi dat ouders weer zorgden voor heel veel lekkers! In de ochtend was er al een gezellig kerstsfeertje op het plein met kerstmuziek.. Lees verder »

Ondanks corona toch de Sint op de Vuurtoren

Ook in 2021 was de Sint weer op de Vuurtoren. En dat begon al eind november, want toen vonden de kinderen wat in hun schoen op school. Wel moesten ze door heel veel rommel heen: Wat een bende hadden die RommelPieten er weer van gemaakt! Twee dagen voordat de Sint kwam stroomde de speelzaal vol met schitterende surprises. Echt knap werk! Zo hadden we in korte tijd een waar Surprisemuseum. En natuurlijk mochten alle groepen even een kijkje nemen. En op 3 december was daar dan toch Sinterklaas. De kinderen hadden al lang gezien dat hij eerder in school was. Hij had een mooi.. Lees verder »