Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »

Nieuw SPEELTOESTEL op het vuurtorenplein

Het stond al jaren op het verlanglijstje van kinderen, ouders en leerkrachten. En leerlingen hebben afgelopen maand, tijdens de opbouw, het nieuwe grote speeltoestel langzaam zien groeien tot een uitdagend klim, klauter en glijtoestel. Gezien de Coronamaatregelen hebben we helaas geen grootse opening kunnen organiseren. Voor de kinderen gaf dat allemaal niet. Vanaf dag één wordt het toestel met groot enthousiasme intensief gebruikt. De kleuren en vele mogelijkheden hebben een grote aantrekkingskracht op onze leerlingen. Ook aan de peuters is gedacht, met een meer toegankelijk glijbaantje. Bij de grotere kids is het klimmen en chillen in het touwmandje bovenin zeer populair. Lees verder »

Duikelrekken en Heel Vuurtoren Bakt