Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Kinderboekenweek

Als je plezier hebt in het leen, helpt dat enorm om goed te leren. De kinderboekenweek is dan ook een mooi moment om aandacht te besteden aan kinderboeken en het lezen. Het thema 'Reis mee" was door de hele school te herkennen. Ook dit jaar was er weer een gezamenlijke activiteit. De groepen 1, 2 en 3 hadden een gezamenlijke gezellig feestje met liedjes die te maken hebben met reizen. Er waren verschillende optredens en we hoorden zelfs een Engels liedje!. Vanaf groep 4 waren er voorleeswedstrijden in de groep, En vervolgens met groep 4 t/m 8 bij elkaar. De voorlezers waren: Gianni (gr4),.. Lees verder »

Kleuterdiploma

Dat de groep 2 kleuters het goed doen en er klaar voor zijn om naar groep 3 te gaan was duidelijk te zien voor degenen die bij de ‘uitreiking’ van het kleuterdiploma waren. De juffen, uitgedost in een afstudeertoga, en de kinderen met gekleurde afstudeerhoedjes waren er helemaal klaar voor. Eén voor één gleden de kinderen via het raam naar buiten, terwijl de juf ondertussen een mooie tekst had voor ieder kind. De kleuters liepen dan naar een tafeltje met het diploma voor de ‘handtekening’. De kinderen waren maar wat trots, zo ook al die ouders die getuige waren van.. Lees verder »