Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren

Na 8 jaar op de Vuurtoren met in de laatste 2 jaren de Coronaperikelen heeft groep 8 toch mooi afscheid kunnen nemen. In juni hadden de kinderen een geweldig Corona-proof kamp 3-daagse in ons eigen Scheveningen! Mogelijk gemaakt door inzet van actieve groep8-ouders. Op donderdag 8 juli was er dan het grote afscheid. 's Ochtends werden de groep 8-ers uitgeveegd door heel de school onder toeziend oog van de ouders. Eén voor één liepen de kanjers langs alle kinderen en sprongen m.b.v. een trampoline de school uit.  's Avonds was het afscheidfeest. Hiervoor waren we te gast bij vo-school het Belgisch Park. Met.. Lees verder »