Hoofdluis

Hoofdluis een kopzorg op elke basisschool. Op onze school werken ouders en schoolteam samen om luizen te voorkomen. Luizen behoren tot het onderwerp persoonlijke hygiëne en zijn dus een verantwoordelijkheid van de ouders.

De coordinatoren van de luizenmoeders zijn: Mw. Lisette Hanekamp en Mw. Astrid Oosterbaan.

Om te voorkomen dat luizen een probleem worden, wordt elke eerste maandag van de maand door de luizenmoeders iedere groep gecontroleerd. Als er niets gevonden wordt, is er niets aan de hand. Vinden de luizenmoeders wel luizen of neten, dan worden de betreffende ouders gebeld. U wordt verzocht het kind op te halen en te behandelen. Het is ten slotte een verantwoordelijkheid van de ouders. Na behandeling kan het kind gewoon terugkeren. Alle andere kinderen krijgen een brief mee met de melding “luizen in de groep” met de vraag om uw kind dagelijks te controleren. Als voorzorg gaan alle jassen in luizencapes. Na een week wordt er nagecontroleerd door de luizenmoeders.

Mocht u als ouder zelf luizen of neten vinden, behandel dan uw kind en meld het direct aan de leerkracht. De luizenmoeders controleren dan gelijk de hele groep. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Vergeet niet om het ook aan ouders van vriendjes of vriendinnetjes te vertellen.

In het luizenprotocol is uitgebreid beschreven wat ouders en school doen.

Luizen is een gezamenlijk probleem, waarvan we alleen samen de gevolgen kunnen beperken.

Wil je meer weten hoe je luizen behandelt, kijk dan op:www.pohl-boskamp.com

Wilt u een luizencape, dan kunt u er één kopen voor €10,-  bij de directie of administratie.

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »