Medezeggenschapsraad / MR

De medezeggenschapsraad bestaat uit personeelsleden en ouders die meespreken over allerlei onderwerpen die met de school en het onderwijs te maken hebben. Samen met de directie verbetert de MR de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden.

Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht, adviesrecht of moet de MR vooraf geïnformeerd worden. De MR is bijvoorbeeld betrokken bij de begroting, de aanstelling van de nieuwe directeur, schoolbeleid, het pestprotocol en de verdeling van de leraren over de groepen.

De MR op een basisschool bestaat uit personeelsleden en ouders. De Vuurtoren wil graag een Medezeggenschap met voldoende personeelsleden en drie ouderleden verspreid over Peuterspeelzaal, onderbouw (groep 1-4) en bovenbouw (groep 5-8).
De leden van de MR spreken namens hun achterban (de ouders en de docenten) en koppelen de resultaten terug.

Dit gaat voortaan via de website: hier naast ziet u de notulen van de afgelopen vergaderingen. Ook worden tijdens de MR vertrouwelijke onderwerpen besproken die niet (direct) gedeeld mogen worden. Als u zelf vragen of suggesties heeft kunt u die ons mailen.

De huidige samenstelling van de MR is:

Marianne Kuiper (mkuiper@scoh.nl)
De Vuurtoren is de school waar ik nu al jaren met plezier mag werken. Voor die tijd heb ik 23 jaar op de Prinses Julianaschool gewerkt. Ook dat was een leuke en mooie tijd.  Al die jaren heb ik samen mogen werken met fijne collega’s. Dat is absoluut een groot voorrecht. Mooi om al zoveel jaar met kinderen bezig te zijn en te bouwen aan hun kennis en toekomst. Ik sta momenteel dan ook met veel plezier voor groep 7. Sinds enkele jaren ben ik lid van de MR. Een belangrijk orgaan binnen de school. In het begin van dit schooljaar was alleen de teamgeleding nog in functie en moesten er ouders gezocht worden voor de oudergeleding.  Fijn dat we zoveel aanmeldingen kregen en dat we nu compleet zijn. Binnen de MR zijn de diverse functies verdeeld. Zelf zal ik tijdelijk de rol van voorzitter gaan vervullen.

Phuong Nam Huynh (pnthihuynh@scoh.nl)
Mijn naam is Phuong Nam Huynh. Dit schooljaar geef ik les in groep 1/2.
Sinds een aantal jaar ben ik lid van de MR. Ik vind het interessant om mee te denken en te beslissen over het beleid van onze school, zodat de Vuurtoren voor team, ouders en leerlingen een fijne school is en blijft.

Marieke Brand (mbrand@scoh.nl)
Ik ben Marieke Brand en loop al heel wat jaartjes mee op De Vuurtoren. Eerst als leerling op de Prinses Julianaschool. Daarna als ouder, voorzitter oudercommissie, penningmeester oudercommissie, MR-lid oudergeleding, peuterspeelzaalleidster. Vanaf 2001  als Coördinator PSZ De Matroosjes en administratief medewerker bij CBS De Vuurtoren. Per 1 januari 2018 bij peuterschool de Vuurtoren. De school en de peuterschool werken nauw samen. In de MR moet de peuterschool ook inbreng krijgen. Daar wil ik mij voor inzetten.

Ramon Brouwer
Mijn naam is Ramon Brouwer. Ik ben de vader van Roan (groep 4) en Ivar (groep 1). Zelf heb ik op de voorloper van De Vuurtoren gezeten, namelijk de Julianaschool, en daarvoor op een gelieerde school, de dr. J.A. Gerth van Wijkschool in Laakkwartier. Ik heb mij opgegeven als MR-lid om zo een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de school en daarbij tevens een kritische blik te bieden op die ontwikkeling.

Angela Rog
Mijn naam is Angela Rog, moeder van Yannick (groep 6) en Yurian (groep 5b).
Na verschillende jaren klassenouder en leesmoeder te zijn geweest bij de groepen van mijn kinderen, lijkt het me nu heel leuk om ook op een andere manier betrokken te zijn bij de kinderen en de school als MR-lid.

Sjoerd Baarda
Mijn naam is Sjoerd Baarda, vader van Otte (groep 5) en Sijf (groep 3).
Als lid van de MR verwacht ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de het reilen en zeilen op De Vuurtoren. Mocht je als leerling of ouder ergens tegen aan lopen, een idee hebben, of een suggestie? Schiet me dan even aan. We vinden dan vast een passende oplossing.

Reglement Medezeggenschapsraad

Kinderboekenweek

Als je plezier hebt in het leen, helpt dat enorm om goed te leren. De kinderboekenweek is dan ook een mooi moment om aandacht te besteden aan kinderboeken en het lezen. Het thema 'Reis mee" was door de hele school te herkennen. Ook dit jaar was er weer een gezamenlijke activiteit. De groepen 1, 2 en 3 hadden een gezamenlijke gezellig feestje met liedjes die te maken hebben met reizen. Er waren verschillende optredens en we hoorden zelfs een Engels liedje!. Vanaf groep 4 waren er voorleeswedstrijden in de groep, En vervolgens met groep 4 t/m 8 bij elkaar. De voorlezers waren: Gianni (gr4),.. Lees verder »

Kleuterdiploma