Medezeggenschapsraad / MR

De medezeggenschapsraad bestaat uit personeelsleden en ouders die meespreken over allerlei onderwerpen die met de school en het onderwijs te maken hebben. Samen met de directie verbetert de MR de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden.

Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht, adviesrecht of moet de MR vooraf geïnformeerd worden. De MR is bijvoorbeeld betrokken bij de begroting, de aanstelling van de nieuwe directeur, schoolbeleid, het pestprotocol en de verdeling van de leraren over de groepen.

De MR op een basisschool bestaat uit personeelsleden en ouders. De Vuurtoren wil graag een Medezeggenschap met voldoende personeelsleden en drie ouderleden verspreid over Peuterspeelzaal, onderbouw (groep 1-4) en bovenbouw (groep 5-8).
De leden van de MR spreken namens hun achterban (de ouders en de docenten) en koppelen de resultaten terug.

Dit gaat voortaan via de website: hier naast ziet u de notulen van de afgelopen vergaderingen. Ook worden tijdens de MR vertrouwelijke onderwerpen besproken die niet (direct) gedeeld mogen worden. Als u zelf vragen of suggesties heeft kunt u die ons mailen.

De huidige samenstelling van de MR is:
  • Ouders: dhr Sjoerd Baarda (voorzitter), mevr Marieke vd Laan, dhr Joris Pardoel
  • Teamleden: mevr. Marianne Kuiper, mevr. Erica van Dam en mevr. PhuongNam Huynh

Kerst 2021

De weken van het jaar was de school weer geheel in kerststemming. Met hulp van enkele ouders is er weer die jaarlijkse gezelligheid. En hoe leuk is het om als kind een boom te versieren…. Door de scholensluiting zijn alle activititieiten een week naar voren gehaald. Ook dit jaar was de kerstviering weer kleinschalig en vooral in de klas. Voor de groep altijd reuzengezellig met lichtjes en eten. Ja want dit jaar hadden we heerlijke KERSTBRUNCH op vrijdag 17 december. En wat mooi dat ouders weer zorgden voor heel veel lekkers! In de ochtend was er al een gezellig kerstsfeertje op het plein met kerstmuziek.. Lees verder »

Ondanks corona toch de Sint op de Vuurtoren

Ook in 2021 was de Sint weer op de Vuurtoren. En dat begon al eind november, want toen vonden de kinderen wat in hun schoen op school. Wel moesten ze door heel veel rommel heen: Wat een bende hadden die RommelPieten er weer van gemaakt! Twee dagen voordat de Sint kwam stroomde de speelzaal vol met schitterende surprises. Echt knap werk! Zo hadden we in korte tijd een waar Surprisemuseum. En natuurlijk mochten alle groepen even een kijkje nemen. En op 3 december was daar dan toch Sinterklaas. De kinderen hadden al lang gezien dat hij eerder in school was. Hij had een mooi.. Lees verder »

Nationaal schoolontbijt

Ook in 2021 deed de Vuurtoren weer mee met het nationaal schoolontbijt. Dit jaar heeft Aldi het ontbijt verzorgd. In alle groepen zaten de kinderen in een gezellige opstelling voor het gezamenlijke ontbijt. Het zag er prima uit en zo smaakte het ook volgens de kinderen. Voor alle zekerheid hadden we nog wel wat extra potjes jam en komkommers er bij gekocht. Het was leuk voor de kinderen om gezellig met klasgenootjes zo aan tafel te zitten! Lees verder »

Juf Overduin met pensioen

Wel 44 jaar heeft juf Overduin op onze school gewerkt. Eerst op de Beatrix, toen op de Emma en het laatst op wat nu De Vuurtoren heet. In de loop der jaren heeft de juf voor de groepen 1 t/m 4 gestaan. Wel meer 1000 Scheveningse kinderen hebben bij haar in de groep gezeten. U ook? Donderdag 30 september was haar afscheid. En dat ging niet ongemerkt voorbij. De hele school was versierd. Overal hingen ‘antieke’ foto’s van de juf uit de vorige eeuw. ’s Middags op het plein was het een groot afscheid met alle kinderen. Een praatje een versje.. Lees verder »