Medezeggenschapsraad / MR

De medezeggenschapsraad bestaat uit personeelsleden en ouders die meespreken over allerlei onderwerpen die met de school en het onderwijs te maken hebben. Samen met de directie verbetert de MR de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden.

Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht, adviesrecht of moet de MR vooraf geïnformeerd worden. De MR is bijvoorbeeld betrokken bij de begroting, de aanstelling van de nieuwe directeur, schoolbeleid, het pestprotocol en de verdeling van de leraren over de groepen.

De MR op een basisschool bestaat uit personeelsleden en ouders. De Vuurtoren wil graag een Medezeggenschap met voldoende personeelsleden en drie ouderleden verspreid over Peuterspeelzaal, onderbouw (groep 1-4) en bovenbouw (groep 5-8).
De leden van de MR spreken namens hun achterban (de ouders en de docenten) en koppelen de resultaten terug.

Dit gaat voortaan via de website: hier naast ziet u de notulen van de afgelopen vergaderingen. Ook worden tijdens de MR vertrouwelijke onderwerpen besproken die niet (direct) gedeeld mogen worden. Als u zelf vragen of suggesties heeft kunt u die ons mailen.

De huidige samenstelling van de MR is:

Marianne Kuiper (mkuiper@scoh.nl)
De Vuurtoren is de school waar ik nu al jaren met plezier mag werken. Voor die tijd heb ik 23 jaar op de Prinses Julianaschool gewerkt. Ook dat was een leuke en mooie tijd.  Al die jaren heb ik samen mogen werken met fijne collega’s. Dat is absoluut een groot voorrecht. Mooi om al zoveel jaar met kinderen bezig te zijn en te bouwen aan hun kennis en toekomst. Ik sta momenteel dan ook met veel plezier voor groep 7. Sinds enkele jaren ben ik lid van de MR. Een belangrijk orgaan binnen de school. In het begin van dit schooljaar was alleen de teamgeleding nog in functie en moesten er ouders gezocht worden voor de oudergeleding.  Fijn dat we zoveel aanmeldingen kregen en dat we nu compleet zijn. Binnen de MR zijn de diverse functies verdeeld. Zelf zal ik tijdelijk de rol van voorzitter gaan vervullen.

Erica van Dam (evdam@scoh.nl)
Leerkracht groep 2

Marieke Brand (mbrand@scoh.nl)
Ik ben Marieke Brand en loop al heel wat jaartjes mee op De Vuurtoren. Eerst als leerling op de Prinses Julianaschool. Daarna als ouder, voorzitter oudercommissie, penningmeester oudercommissie, MR-lid oudergeleding, peuterspeelzaalleidster. Vanaf 2001  als Coördinator PSZ De Matroosjes en administratief medewerker bij CBS De Vuurtoren. Per 1 januari 2018 bij peuterschool de Vuurtoren. De school en de peuterschool werken nauw samen. In de MR moet de peuterschool ook inbreng krijgen. Daar wil ik mij voor inzetten.

Monique Hoffman

Angela Rog
Mijn naam is Angela Rog, moeder van  Yurian (groep 8).
Na verschillende jaren klassenouder en leesmoeder te zijn geweest bij de groepen van mijn kinderen, lijkt het me nu heel leuk om ook op een andere manier betrokken te zijn bij de kinderen en de school als MR-lid.

Sjoerd Baarda
Mijn naam is Sjoerd Baarda, vader van Otte (groep 8) en Sijf (groep 6).
Als lid van de MR verwacht ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de het reilen en zeilen op De Vuurtoren. Mocht je als leerling of ouder ergens tegen aan lopen, een idee hebben, of een suggestie? Schiet me dan even aan. We vinden dan vast een passende oplossing.

Reglement Medezeggenschapsraad

Kleuterdiploma!

Op de laatste schooldag gleden ruim 20 kleuters de kleuterschool uit om na de vakantie in groep 3 te starten. Dat was een mooi feestje. De kinderen met een kleurrijke hoed op, stonden even in de belangstelling bij de juf. Met de juffen in een deftige toga. De kleuters hoorden mooie woorden over hoe ze hun best gedaan hadden afgelopen jaar. Daarna mochten ze via een glijbaan de school uitglijden. Aan een tafeltje ontvingen ze vervolgens een getuigschrift met een lekker cakeje. En terwijl ouders druk aan het fotograferen en filmen waren, proostten de kinderen samen op dit mooie moment. (zie.. Lees verder »

Groep 8 neemt afscheid van de Vuurtoren