Meehelpen

Klassenouders

Ouders zijn direct verbonden aan een klas waardoor de betrokkenheid bij die klas meteen is gegarandeerd. Er zijn gemiddeld drie ouders die hand- en spandiensten verlenen. Waarvoor mijn hartelijke dank.

We hebben nu ook een dagelijks bestuur. mw. Ismaela Westen Mw. Dominique v.d. Veen, mw. Ramona v.d. Berg, mw. Lisette Hanekamp coordinator, Mw. Eline Oostdijk en Mw. Marjolein Crone Iedere vrijdagochtend komen we bij elkaar om de  lopende zaken te bespreken en te plannen.

Ieder cursusjaar - in het begin- kunt u intekenen op een lijst die bij de toegangsdeur van de groep hangt. We gaan er van uit dat 1 klassenouder de andere hulpouders vertegenwoordigt en dus gelijk het aanspreekpunt is.

Zo willen we andere ouders ook de kans geven om zich in te zetten.

Het kiezen van de klassenouders ligt bij de leraar na overleg/ consultatie van de het DB-klassenouders.

E.J.Ph. uit de Bos - coordinator-

Wat is de taak van de klassenouder:

• eens per twee maanden met de groepsleraar overleg over de komende activiteiten in die groep. atelier, klassenuitjes enz.
  • het regelen van ouders die ingezet moeten worden voor b.v. begeleiding
  • hierbij moet gedacht worden aan het kansen bieden voor alle ouders van die groep, zodat het project ACTIEVE ouders vorm kan gaan krijgen.
  • bij twee groepen van hetzelfde leerjaar moet overlegd worden, zodat er  min mogelijk verschillen ontstaan.
  • het bijwonen van de DB-klassenouders vergaderingen, dit drie maal per jaar
  • de klassenouders van de groepen 1 geven bij binnenkomst van een nieuwe leerling een info/welkomspakket.

De Medezeggenschapsraad

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »

Kunstweken op de Vuurtoren

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Vuurtoren geleerd over kunst en zelf ook een kunstwerk gemaakt! De kinderen hebben kennis gemaakt met Van Gogh, Picasso of Mondriaan. Dat was de inspiratie voor een eigen kunsttekening. En wat een mooie resultaten. Zie de grote poster met alle tekeningen op het schoolplein (foto). De kunstwerken zijn nu ook te zien in een speciaal voor ieder kind gemaakt Kunstweken-Museum op internet.  Met de klas hebben de kinderen een galerie. En, leuk voor kinderen en ouders, in het eigen kindmuseum is er ook een museumwinkel!  Hoe werkt het allemaal?  Zie: Kunstweken Lees verder »