Schoolmelk

Heeft u al een Campina Schoolmelk abonnement?

Om te groeien en te leren, heeft uw kind de juiste voedingstoffen nodig. Ook op school, waar er veel van ze gevraagd wordt. In melk zitten veel voedingsstoffen, zoals eiwit en Calcium.

Campina op onze school

Op school is het mogelijk om in de kleine pauze of tussen de middag schoolmelk te drinken.
De schoolmelk komt van Campina. Campina assortiment op onze school bestaat uit het volgende:

Campina halfvolle melk 250 ml.
Optimel drink framboos 200 ml.

Uw voordelen

• Geen lekkende bekers meer
  • Elke schooldag pakjes zuivel beschikbaar
  • Gemaksvoordelen, geen omkijken naar dagelijks meegeven van drinken
  • Dagverse zuivelproducten
  • Keuze uit 2 smaken
  • Gekoeld gepresenteerd en gedronken

Het assortiment
Het zuivelassortiment van Campina Schoolmelk bestaat uit 2 zuivelproducten, te weten:
halfvolle melk en Optimel drink framboos. Deze producten zijn voorzien van het ‘Gezondere keuze’ logo en bevatten Weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die gegarandeerd van het voorjaar tot het najaar tenminste 120 dagen 6 uur per dag in de Nederlandse wei staan.

Hoe werkt Campina Schoolmelk
U kiest voor uw kind voor één of meerdere consumptiemomenten (ochtendpauze/lunchpauze) een product uit het assortiment en u sluit het abonnement rechtsreeks af met FrieslandCampinaBij het verstrekken van het Campina Schoolmelk assortiment stelt FrieslandCampina gratis een koelkast aan de school ter beschikking. De producten worden na aflevering meteen door de chauffeur in deze koelkast gezet. Uw kind krijgt zo gekoelde verse zuivel. Dat is niet alleen lekker én gezond voor uw kind, maar ook gemakkelijk voor u.

Wat zijn de kosten
De EU verleent subsidie op de zuivelproducten. Deze prijs is berekend in de prijs per pakje. Een pakje halfvolle melk kost in het schooljaar 2013/2014 daarom slechts € 0,36 en een pakje Optimel drink framboos slechts € 0,38.
Aan u wordt de prijs per pakje berekend. Het aantal pakjes hangt af van het aantal consumptiedagen en consumptiemomenten op de school.

Meld uw kind(eren) dus nu nog aan op de site van Campina

De school heeft verder niets met de betaling te maken dus als u daarover of anders vragen heeft over de schoolmelk neemt u dan contact op met Campina:
tel. 0900-2356355.

Heeft u vragen: mw. L. Brown regelt alle schoolmelkzaken.

Vuurtorenleerlingen beplakken ramen met thuiswerk op 1 April

Woensdag 1 april was een speciale dag voor de leerlingen van De Vuurtoren. De kinderen waren door school opgeroepen om hun werk aan het raam te plakken. De leerkrachten zouden langs komen om vanaf de buitenzijde van het huis, het thuiswerk na te kijken. Gezien de reacties vooraf, na de aankondiging, was al duidelijk dat heel veel kinderen er veel werk van maakten. Bekend is dat er om 9.00 uur al veel kinderen achter de volgeplakte ramen naar buiten loerden (zie ook foto). Aan het verzoek om vooraf een foto te mailen naar de leerkracht, werd ruim gehoor gegeven. Zo ontstond.. Lees verder »

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS Iedere vrijdagmiddag is het BREAKING NEWS vanuit De Vuurtoren. In een speciale radiouitzending wordt er verslag gedaan over zaken rond school. Er zijn leerkrachten te horen, een fragment van het Vuurtorenlied, een lied door juffen en meesters voor onze leerlingen en dit alles in een muzikale context. Het lied is inmiddels ALARMSCHIJF en heeft al een gouden plaat (zie foto). Benieuwd? Luister maar: Breaking News 3 april: https://www.youtube.com/watch?v=aQC6XPC2xYE  (aflevering: stoorzender) Breaking News 27 maart: https://www.youtube.com/watch?v=KsCCsZODmtE&t=241s Breaking News 20 maart: https://www.youtube.com/watch?v=60APc-31Ky4  Lees verder »

Tablets via school voor leerlingen

In de lessen op school zetten we standaard tablets in daar waar het een meerwaarde is. Maar thuis leren op een computer…... Dat is voor sommigen nieuw. En je moet thuis maar voldoende laptops/tablets hebben!? In samenwerking met het bestuur (SCOH) heeft De Vuurtoren deze week al 30 kinderen (en ouders) blij kunnen maken met een tablet in bruikleen. De tablets, deels nieuwe en deels gebruikte van school, zijn hiervoor speciaal ingericht voor thuisgebruik. De bijgeleverde wachtwoorden geven de kinderen makkelijk toegang tot de benodigde programma’s. Lees verder »

Scholen gesloten.......maar De Vuurtoren blijft in bedrijf!

Het zat er al een beetje aan te komen. En ja hoor op zondag 15 april, werd bekend dat alle scholen per direct voor 3 weken zouden sluiten. Dat was voor iedereen even schakelen: Voor thuis en school was de gedachte ‘hoe organiseer ik dit’? Achter de schermen was de Vuurtoren al wel bezig met een Noodplan-Thuiswerk voor het geval…. Via Parro (Ouder-school communicatie app), is er nu een dagelijkse informatieuitwisseling. Uitgangspunt is: In contact blijven met kind/gezin en het aanleveren van opdrachten voor een zekere continuïteit van het onderwijs. De leerstof bestaat vooral uit extra in-oefening, verdieping en verbreding. Er zijn.. Lees verder »