Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en tien maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:00 uur en de schooldeuren om 08:20 uur. Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
De middag  13:00 – 15:00. De poort gaat open vanaf 12:50 uur. De kleuters kunnen direct naar de klas gebracht worden.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 09:00 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht in de klas aanwezig zijn. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt tijdens de spelinloop (zie verder) of vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:55 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 moeten bij de klas worden opgehaald. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. In de kleuterklassen hebben wij op dinsdag en donderdag groente & fruitdag. Op die dagen geven wij aandacht aan het belang van gezond en gevarieerd eten. Doet u met ons mee?

Jassen, tassen en de luizencape

De jassen en tassen moeten in de gang bij het haakje met de naam van uw kind opgehangen worden. Het is het verplicht de jassen onder een luizencape te hangen. Dit i.v.m. het gevaar van de zgn. overlopers. Als u nog geen luizencape heeft kunt u deze bij de directeur kopen á 10 euro per stuk.

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »

Nieuw SPEELTOESTEL op het vuurtorenplein

Het stond al jaren op het verlanglijstje van kinderen, ouders en leerkrachten. En leerlingen hebben afgelopen maand, tijdens de opbouw, het nieuwe grote speeltoestel langzaam zien groeien tot een uitdagend klim, klauter en glijtoestel. Gezien de Coronamaatregelen hebben we helaas geen grootse opening kunnen organiseren. Voor de kinderen gaf dat allemaal niet. Vanaf dag één wordt het toestel met groot enthousiasme intensief gebruikt. De kleuren en vele mogelijkheden hebben een grote aantrekkingskracht op onze leerlingen. Ook aan de peuters is gedacht, met een meer toegankelijk glijbaantje. Bij de grotere kids is het klimmen en chillen in het touwmandje bovenin zeer populair. Lees verder »

Duikelrekken en Heel Vuurtoren Bakt