Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en tien maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:00 uur en de schooldeuren om 08:20 uur. Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
De middag  13:00 – 15:00. De poort gaat open vanaf 12:50 uur. De kleuters kunnen direct naar de klas gebracht worden.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 09:00 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht in de klas aanwezig zijn. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt tijdens de spelinloop (zie verder) of vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:55 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 moeten bij de klas worden opgehaald. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. In de kleuterklassen hebben wij op dinsdag en donderdag groente & fruitdag. Op die dagen geven wij aandacht aan het belang van gezond en gevarieerd eten. Doet u met ons mee?

Jassen, tassen en de luizencape

De jassen en tassen moeten in de gang bij het haakje met de naam van uw kind opgehangen worden. Het is het verplicht de jassen onder een luizencape te hangen. Dit i.v.m. het gevaar van de zgn. overlopers. Als u nog geen luizencape heeft kunt u deze bij de directeur kopen á 10 euro per stuk.

Zomerschool op De Vuurtoren

Terwijl veel kinderen op vakantie zijn, buiten spelen of zich op een andere manier ontspannen, zat groep 7 van de Vuurtoren op school! De zomerschool wel te verstaan. Ouders en kinderen waren meteen zeer positief bij het horen van de mogelijkheid. Het resultaat was dat 96% van de kids zich aangemeld had. Aanleiding voor de zomerschool was de Coronapandemie met als gevolg dat scholen maandenlang dicht waren. En natuurlijk hebben de kinderen thuisonderwijs gehad. Dan is het met groep 8 in het vooruitzicht wel spannend of alle kinderen voldoende leerstappen hebben gemaakt voor het eindjaar van de basisschool. Met een programma dat gericht.. Lees verder »

Eindfeest groep 8 2020

Ondanks alle Corona-regels heeft groep 8 toch een mooi eindfeest gehad. De gymzaal was omgetoverd in een feestzaal en toen alle ouders - op afstand - binnen waren, kwam groep 8 over de rode loper voor hun laatste optreden. De musicalfilm kon helaas niet gemaakt worden, maar daarvoor in de plaats hadden groepjes leerlingen een dans- , rap- of muziekact ingestudeerd. Zo konden die talenten ook nog geshowed worden. Hierna was er een meer formele afsluiting, waarbij leerkrachten een mooi praatje hadden over iedere leerling. En niet te vergeten een bijpassen cadeautje. Ook was er de uitreiking van rapport en getuigschrift.. Lees verder »

Groep 8 springt de basisschool uit!

Aan het eind van het schooljaar en 8 jaar op de Vuurtoren gezeten te hebben sprong Groep 8 om de beurt de school uit. Wel moesten ze eerst langs een lange alle kinderen van de school, die zich over een parcours op het plein hadden opgesteld. Met papieren handjes zwaaiden zij en gaven een high five. Het was een weg met hindernissen. De 25 leerlingen moesten namelijk ook nog door een groot speelelement kruipen om vervolgens, onder toeziend oog van de genietende ouders, via een springplank het plein af te springen. Met hulp van gymmeester Wouter verliep dat gecontroleerd en veilig... Lees verder »

Schoolplein van de Vuurtoren vernieuwd!

Het schoolplein van de Vuurtoren is mooi afgeschermd met een historische muur. Er is een nostalgische overkapping, een stukje overdekking door de gymzaal en treden met een bordes. De centraal gesitueerde boom op het compact en aantrekkelijk plein maakt er een organisch geheel van. Maar wat er nog miste was een stukje ordening en uitdaging.... Afgelopen maanden is het schoolplein van de Vuurtoren opnieuw ingericht en met succes. Er staat een nieuw groot speeltoestel, een nieuw duikelrek, een voetbalzone en een afgeschermd fietsenberging met doorloop en een overdekte tafeltennisarena. Samen met een slingerbank die nog met mozaïek versierd gaat worden is.. Lees verder »