Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en elf maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:20 uur en de schooldeuren om 08:20 uur.

Er is een continurooster. Uw kind kan op school onder toezicht van de leerkracht het meegenomen lunchpakketje opeten.

De school gaat uit om 14.45 uur.  Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 08:30 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht de kleuters buiten opvangen. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:40 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 worden buiten gebracht, al waar u uw kind bij de juf kan ophalen. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. Tussen de middag hebben de kinderen ook ruim een kwartier om een boterhammetje te eten. Gezond en gevarieerd eten promoten we graag. Doet u met ons mee?

Kerst 2021

De weken van het jaar was de school weer geheel in kerststemming. Met hulp van enkele ouders is er weer die jaarlijkse gezelligheid. En hoe leuk is het om als kind een boom te versieren…. Door de scholensluiting zijn alle activititieiten een week naar voren gehaald. Ook dit jaar was de kerstviering weer kleinschalig en vooral in de klas. Voor de groep altijd reuzengezellig met lichtjes en eten. Ja want dit jaar hadden we heerlijke KERSTBRUNCH op vrijdag 17 december. En wat mooi dat ouders weer zorgden voor heel veel lekkers! In de ochtend was er al een gezellig kerstsfeertje op het plein met kerstmuziek.. Lees verder »

Ondanks corona toch de Sint op de Vuurtoren

Ook in 2021 was de Sint weer op de Vuurtoren. En dat begon al eind november, want toen vonden de kinderen wat in hun schoen op school. Wel moesten ze door heel veel rommel heen: Wat een bende hadden die RommelPieten er weer van gemaakt! Twee dagen voordat de Sint kwam stroomde de speelzaal vol met schitterende surprises. Echt knap werk! Zo hadden we in korte tijd een waar Surprisemuseum. En natuurlijk mochten alle groepen even een kijkje nemen. En op 3 december was daar dan toch Sinterklaas. De kinderen hadden al lang gezien dat hij eerder in school was. Hij had een mooi.. Lees verder »