Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en tien maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:00 uur en de schooldeuren om 08:20 uur. Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
De middag  13:00 – 15:00. De poort gaat open vanaf 12:50 uur. De kleuters kunnen direct naar de klas gebracht worden.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 09:00 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht in de klas aanwezig zijn. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt tijdens de spelinloop (zie verder) of vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:55 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 moeten bij de klas worden opgehaald. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. In de kleuterklassen hebben wij op dinsdag en donderdag groente & fruitdag. Op die dagen geven wij aandacht aan het belang van gezond en gevarieerd eten. Doet u met ons mee?

Jassen, tassen en de luizencape

De jassen en tassen moeten in de gang bij het haakje met de naam van uw kind opgehangen worden. Het is het verplicht de jassen onder een luizencape te hangen. Dit i.v.m. het gevaar van de zgn. overlopers. Als u nog geen luizencape heeft kunt u deze bij de directeur kopen á 10 euro per stuk.

Vuurtorenleerlingen beplakken ramen met thuiswerk op 1 April

Woensdag 1 april was een speciale dag voor de leerlingen van De Vuurtoren. De kinderen waren door school opgeroepen om hun werk aan het raam te plakken. De leerkrachten zouden langs komen om vanaf de buitenzijde van het huis, het thuiswerk na te kijken. Gezien de reacties vooraf, na de aankondiging, was al duidelijk dat heel veel kinderen er veel werk van maakten. Bekend is dat er om 9.00 uur al veel kinderen achter de volgeplakte ramen naar buiten loerden (zie ook foto). Aan het verzoek om vooraf een foto te mailen naar de leerkracht, werd ruim gehoor gegeven. Zo ontstond.. Lees verder »

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS

Radio DE VUURTOREN met BREAKING NEWS Iedere vrijdagmiddag is het BREAKING NEWS vanuit De Vuurtoren. In een speciale radiouitzending wordt er verslag gedaan over zaken rond school. Er zijn leerkrachten te horen, een fragment van het Vuurtorenlied, een lied door juffen en meesters voor onze leerlingen en dit alles in een muzikale context. Het lied is inmiddels ALARMSCHIJF en heeft al een gouden plaat (zie foto). Benieuwd? Luister maar: Breaking News 3 april: https://www.youtube.com/watch?v=aQC6XPC2xYE  (aflevering: stoorzender) Breaking News 27 maart: https://www.youtube.com/watch?v=KsCCsZODmtE&t=241s Breaking News 20 maart: https://www.youtube.com/watch?v=60APc-31Ky4  Lees verder »

Tablets via school voor leerlingen

In de lessen op school zetten we standaard tablets in daar waar het een meerwaarde is. Maar thuis leren op een computer…... Dat is voor sommigen nieuw. En je moet thuis maar voldoende laptops/tablets hebben!? In samenwerking met het bestuur (SCOH) heeft De Vuurtoren deze week al 30 kinderen (en ouders) blij kunnen maken met een tablet in bruikleen. De tablets, deels nieuwe en deels gebruikte van school, zijn hiervoor speciaal ingericht voor thuisgebruik. De bijgeleverde wachtwoorden geven de kinderen makkelijk toegang tot de benodigde programma’s. Lees verder »

Scholen gesloten.......maar De Vuurtoren blijft in bedrijf!

Het zat er al een beetje aan te komen. En ja hoor op zondag 15 april, werd bekend dat alle scholen per direct voor 3 weken zouden sluiten. Dat was voor iedereen even schakelen: Voor thuis en school was de gedachte ‘hoe organiseer ik dit’? Achter de schermen was de Vuurtoren al wel bezig met een Noodplan-Thuiswerk voor het geval…. Via Parro (Ouder-school communicatie app), is er nu een dagelijkse informatieuitwisseling. Uitgangspunt is: In contact blijven met kind/gezin en het aanleveren van opdrachten voor een zekere continuïteit van het onderwijs. De leerstof bestaat vooral uit extra in-oefening, verdieping en verbreding. Er zijn.. Lees verder »