Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en tien maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:00 uur en de schooldeuren om 08:20 uur. Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
De middag  13:00 – 15:00. De poort gaat open vanaf 12:50 uur. De kleuters kunnen direct naar de klas gebracht worden.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 09:00 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht in de klas aanwezig zijn. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt tijdens de spelinloop (zie verder) of vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:55 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 moeten bij de klas worden opgehaald. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. In de kleuterklassen hebben wij op dinsdag en donderdag groente & fruitdag. Op die dagen geven wij aandacht aan het belang van gezond en gevarieerd eten. Doet u met ons mee?

Jassen, tassen en de luizencape

De jassen en tassen moeten in de gang bij het haakje met de naam van uw kind opgehangen worden. Het is het verplicht de jassen onder een luizencape te hangen. Dit i.v.m. het gevaar van de zgn. overlopers. Als u nog geen luizencape heeft kunt u deze bij de directeur kopen á 10 euro per stuk.

Kinderboekenweek

Als je plezier hebt in het leen, helpt dat enorm om goed te leren. De kinderboekenweek is dan ook een mooi moment om aandacht te besteden aan kinderboeken en het lezen. Het thema 'Reis mee" was door de hele school te herkennen. Ook dit jaar was er weer een gezamenlijke activiteit. De groepen 1, 2 en 3 hadden een gezamenlijke gezellig feestje met liedjes die te maken hebben met reizen. Er waren verschillende optredens en we hoorden zelfs een Engels liedje!. Vanaf groep 4 waren er voorleeswedstrijden in de groep, En vervolgens met groep 4 t/m 8 bij elkaar. De voorlezers waren: Gianni (gr4),.. Lees verder »

Kleuterdiploma

Dat de groep 2 kleuters het goed doen en er klaar voor zijn om naar groep 3 te gaan was duidelijk te zien voor degenen die bij de ‘uitreiking’ van het kleuterdiploma waren. De juffen, uitgedost in een afstudeertoga, en de kinderen met gekleurde afstudeerhoedjes waren er helemaal klaar voor. Eén voor één gleden de kinderen via het raam naar buiten, terwijl de juf ondertussen een mooie tekst had voor ieder kind. De kleuters liepen dan naar een tafeltje met het diploma voor de ‘handtekening’. De kinderen waren maar wat trots, zo ook al die ouders die getuige waren van.. Lees verder »