Voor het eerst

Het is zover! Uw kind komt bij ons op school. Het begin van een hele nieuwe tijd: de schoolperiode.
We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te laten wennen aan de nieuwe situatie en we hopen dat uw kind een leuke schooltijd heeft.
Met vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

Wendagen

Vóórdat uw kind vier jaar wordt, mag hij of zij vanaf drie jaar en tien maanden op school komen wennen (maximaal 5 dagdelen). Het wennen mag verspreid worden over vijf verschillende dagen. In samenspraak met de groepsleerkracht (en wellicht de leiding van de PSZ) worden deze dagdelen vastgesteld.

Zindelijkheid

Wij verwachten dat uw kind zelfstandig naar de wc kan gaan zonder dat de leerkracht de klas hoeft te verlaten. Wanneer uw kind in zijn of haar broek heeft geplast, zijn er schone kleren aanwezig op school. De leerkracht draagt zorg voor deze verschoning. Indien uw kind in zijn of haar broek heeft gepoept, nemen wij contact met u op zodat u uw kind zo snel mogelijk kunt op halen of komen verschonen.
Draagt uw kind om bepaalde redenen nog een luier? Dan gaan wij intern in overleg of uw kind in groep 1 geplaatst kan worden. De leerkrachten verschonen geen luiers.

Schooltijden

In de ochtend 08:30 – 12.00 uur. De poort is open vanaf 08:00 uur en de schooldeuren om 08:20 uur. Op woensdag gaat de school om 12:30 uur uit.
De middag  13:00 – 15:00. De poort gaat open vanaf 12:50 uur. De kleuters kunnen direct naar de klas gebracht worden.
Op vrijdagmiddag zijn de kleuters vrij.

Brengen

Het is het de bedoeling dat u via het schoolplein de school binnenkomt. Na 09:00 uur is alleen de voordeur open. Vanaf 08:20 uur zal de leerkracht in de klas aanwezig zijn. Wanneer u vragen of opmerkingen voor de leerkracht heeft, maak hiervoor dan graag een afspraak. Het is niet de bedoeling dat u deze bespreekt tijdens de spelinloop (zie verder) of vlak voor schooltijd.

Ophalen

Rond 14:55 uur gaat de poort naar het schoolplein open. De kinderen van groep 1 en 2 moeten bij de klas worden opgehaald. Wanneer u niet in staat bent om uw kind zelf op te halen, kunt u aan de leerkracht doorgeven aan wie wij uw kind mee mogen geven. Zonder bericht kunnen wij uw kind niet meegeven.

Eten en drinken

Rond 10 uur gaan we eten en drinken. Graag een goed afsluitbare drinkbeker of een pakje drinken meegeven en een koekje, fruit o.i.d. en geen priklimonade of snoep a.u.b. In de kleuterklassen hebben wij op dinsdag en donderdag groente & fruitdag. Op die dagen geven wij aandacht aan het belang van gezond en gevarieerd eten. Doet u met ons mee?

Jassen, tassen en de luizencape

De jassen en tassen moeten in de gang bij het haakje met de naam van uw kind opgehangen worden. Het is het verplicht de jassen onder een luizencape te hangen. Dit i.v.m. het gevaar van de zgn. overlopers. Als u nog geen luizencape heeft kunt u deze bij de directeur kopen á 10 euro per stuk.

MOZAIEK slingerbank op het vernieuwde plein

Na het nieuwe speeltoestel in 2020 heeft De Vuurtoren deze winter een mooie lange slinger-mozaïekbank op het plein. De kleurijke themabank vormt een natuurlijke afscheiding tussen een voetbalgedeelte en de rest van het plein. Onder leiding van mozaiekkunstenaar Job Bisscheroux hebben leerlingen vanaf groep 6, 7 en 8 het thema Scheveningen prachtig bij elkaar geplakt. Vooraf hebben diezelfde leerlingen al een groot aantal tekeningen aangedragen. Na al het plakken is de bank netjes afgewerkt en vormt deze een mooi, kleurrijk en functioneel object op het schoolplein. En wie goed kijkt ziet ook de namen van de groep 8-kinderen die in 2020 afscheid.. Lees verder »

Sinterklaas 2020 Hij was er!

Ondanks corona was Sinterklaas er toch weer voor de Vuurtoren-kinderen vandaag, vrijdag 4 december. Natuurlijk moest hij uit Spanje vandaan eerst in quarantaine. Maar vanochtend zat hij om 8 uur al met zijn Pieten in zijn werkkamer voor het raam op school. (zie foto) Dit jaar ging Sint niet naar de groepen, maar kwamen de groepen naar de Sint en Pieten. In de speelzaal had hij een prachtige plek. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje op bezoek. En o, wat weet de Sint veel van de kinderen. Natuurlijk werd er gezongen, dansjes gedaan, pepernoten uitgedeeld en veel grapjes gemaakt. In.. Lees verder »

Surprisemuseum 2020 en Pietengym

Afgelopen woensdag was het rond De Vuurtoren een bijzonder tafereel. Van alle kanten kwamen er kinderen met prachtige creaties in hun handen richting school. Het waren SURPRISES. Soms wel zo groot dat papa of mama een handje moesten helpen. Eenmaal uitgestald in de speelzaal kwamen op donderdag de groepen om de beurt de kunstwerken bekijken. Een echt Surprisemuseum. De kids waren onder de indruk van wat er zoal gemaakt was. En natuurlijk was het ook - op afstand - speuren naar namen. Wie had wat gemaakt en voor wie.....? Op 4 december met de Sinterklaasviering was het natuurlijk UITPAKKEN van surprises in.. Lees verder »

Rommelpieten maken er ook echt een rommeltje van op de Vuurtoren!

We hadden gedacht dat de RommelPieten in dit coronajaar niet naar de school zou komen. Maar ze waren toch! De juffen en meesters hebben alle kinderen eerst buiten maar even opgewacht, anders zouden ze wel heel erg schrikken. Per groep gingen de kinderen naar binnen. Dat moest erg voorzichtig......er lagen in de gangen omgevallen stoelen, speelgoed, capes. Ook waren er linten gespannen, dwars over de trappen.  En in de klas was het ook zo'n ontzettende rommel! Sommige kinderen schrokken, andere vonden het leuk, maar iedereen ging gelukkig helpen opruimen. Toch kwam het niet helemaal als verrassing... Afgelopen nacht heeft Radio Vuurtoren een.. Lees verder »