Image Peuterschool

Naar de Peuterschool

Image Peuterschool

Een belangrijk moment in het leven van uw kind.

Om een goede keuze te maken is het verstandig om eens te komen kijken op peuterschool De Vuurtoren. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding op onze peuterschool. Neem hiervoor contact met ons op via tel: 070-354 00 31 of per mail peuterschooldevuurtoren@scoh.nl. Onze coördinator Rian Boersma is op de dinsdagen van 10.00-16.00 uur bereikbaar. En staat op maandag, woensdag en donderdag tussen de peuters, waardoor ze vaak na 15.30 uur bereikbaar is.

Inschrijven van uw kind gaat via SCOH peuterscholen  Op de website vindt u hierover veel informatie. Voor meer vragen over inschrijven, de ouderbijdrage en plaatsing op de peuterschool kunt u contact opnemen met Planning en Plaatsing van de SCOH peuterscholen op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur via 070-311 01 99.

De peutergroepen

De peutergroepen bestaan uit maximaal 16 kinderen van 2,5 tot 4 jaar onder begeleiding van 2 pedagogisch medewerkers. Afhankelijk van de kind-situatie kan uw kind 2 of 5 dagdelen ingedeeld worden. Eén dagdeel duurt 3:15 uur. Dat is dan een ochtend of een middag.

School 2-12 jaar

De Peutergroepen sluiten aan op de kleutergroepen van de basisschool. We werken met dezelfde pedagogische visie en ontwikkelprogramma. Natuurlijk leren jonge kinderen taal en vaardigheden al spelend. Dat doen we in een goed ingerichte, uitdagende, veilige ontwikkelomgeving.

Hoera, bijna 2,5! Hooray, I'm almost 2.5!

Als kinderen 2,5 jaar worden kunnen ze naar een Peuterschool, maar uh...

- Hoe ziet dat eruit

- Wat doen die peuters daar

- Wat wordt van mij als ouder verwacht?

- Wat mag ik van de peuterschool verwachten?

Hier vindt u veel antwoorden

Here you will see many answers

Image Peuterschool

Onze tijden en toegang

De Vuurtoren Peuterschool is geopend op de ochtenden van 8.15-11.30 uur en de middagen van 12.15-15.30 uur.

Op de woensdag zijn er andere tijden, de woensdagochtend van 8.30-11.30 uur en de woensdagmiddag van 12.15-15.15 uur.

Wij spelen elk dagdeel 50 minuten buiten van 10.40 tot 11.30 uur en van 13.10 tot 14.00 uur.

Ingang

Een eigen toegang tot de peuterschool is via een hek naast de school aan de D'Aumariestraat. De hoofdingang is net als de basisschool aan de Stevinstraat 65E.

Nieuws

Thema KUNST met de kleuters

Kleuters spelen en leren vooral rond thema's. Wat te denken van thema KUNST?

Lees meer
Pannenkoekendag

Wie op vrijdag 17 maart in school was, wist het: PANNENKOEKENDAG. De kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 hebben gezellig gemakken en reken maar dat alle pannenkoeken opgingen!

Lees meer
Schoolkorfbal

De Vuurtoren is een sportieve basisschool. Naast extra sportlessen doen we ook graag mee met schoolsporttoernooien. Zo ook met Korfbal!

Lees meer
Taart voor groep 6

De Vuurtoren heeft in het najaar meegedaan aan de Scheveningse innovatieweek. En dat had voor groep 6 nog een leuk of liever gezegd lekker (s)taartje!

Lees meer
Koorzingen met Academy of Vocal Arts

We op de Vuurtoren veel naschoolse activiteiten, nu uitgelicht: Koorzingen bij Academy of Vocal Arts!

Lees meer
Peuters versieren hun fietsje!

Deze maand hadden we het thema verkeer met de peuters. Hoe leuk is het dan als je met je moeder of vader op de peuterschool je fietsje of step kan versieren....

Lees meer
Cultuur in en rond De Vuurtoren

De Vuurtoren organiseert jaarlijks voor alle groepen meerdere culturele activiteiten. Deze maanden gaan de kleuters bijvoorbeeld naar het Museon-Omniversum voor activiteit: Red de zeedieren. Hier een impressie:

Lees meer
Koningsspelen op de Vuurtoren

Als het feest is in het land, doet De Vuurtoren natuurlijk mee! We hadden de Koningsspelen met een spetterende opening, een gezellig Koningsontbijt en veel leuke spelletjes.

Lees meer
De Vuurtoren loopt mee met de Avond4daagse

Ook dit jaar liep onze school weer enthousiast mee met de avond4daagse! Met goed weer liepen we gezellig samen door de straten waar we normaal niet zo gauw komen.

Lees meer
Groep 6 actief met het verzamelen van zwerfafval

Hoe belangrijk het is om afval op te ruimen, hebben we tijdens de Blink lessen geleerd. Zo ontdekten we dat zwerfafval zelfs in ons lichaam terecht kan komen! De leerlingen kunnen het u allemaal uitleggen. Iets met plastic dat in de zee terecht komt, opgegeten wordt door de vissen en wij eten weer de vissen........

Lees meer
Groep 8 springt de school uit...

Op 29 juni was het zover. Na 8 jaar op basisschool de Vuurtoren sprongen de leerlingen van groep 8 letterlijk de school uit richting het voortgezet onderwijs.

Lees meer
Kleuters halen hun Kleuterdiploma!

Woensdag 5 juli was het moment daar. Het Kleuter-af-feest voor de kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan!

Lees meer

Thema's

Peuters ontwikkelen zich door spelend te ontdekken en te doen. We doen dat vooral rond thema's. Bijvoorbeeld verkeer, lente of gewoon 'welkom'.

Wij houden u graag op de hoogte van de thema's waar uw kind mee bezig is op de peuterschool.

Zie hiernaast de meest actuele thema's.

Image Peuterschool

Nog even voorstellen...

Image Peuterschool

Wij zijn Karin, Sarieke en Rian. De enthousiaste pedagogische medewerkers van peuterschool De Vuurtoren. Wij zijn er om de Scheveningse peuters met liefde op te vangen en op een plezierige en deskundige wijze te begeleiden in hun ontwikkeling!

Dat doen we overigens in nauwe samenwerking met onze SCOH-coach Alisha. Daarnaast is de intern begeleider van de basisschool, juf Annette, betrokken om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

We gaan voor veiligheid en kwaliteit

Als Peuterschool denken we na over wat we doen om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden en in welke gewenst pedagogisch klimaat.

Hieronder een link naar ons pedagogisch beleidsplan. Tevens een link naar het meest recente GGD inspectierapport.

Pedagogisch beleidsplan 2023-2024

Inspectierapport KDV Peuterschool De Vuurtoren 2023