Onze school

'Wijzer naar de toekomst'

Onze slogan verwijst naar ons aanbod en aanpak. We zijn een kleinschalige, goed toegeruste, eigentijdse school. We hebben aandacht voor ieder kind en zijn gericht op ontwikkeling.

Image Onze school

Uw kind ook naar De Vuurtoren?

Kom gerust langs om eens kennis te maken met onze school. Op de pagina "Naar de Vuurtoren" leest u er alles over.

Naar de Vuurtoren >>

Ons onderwijs

Image Onze school
Onze kleuters

Kleuters leren vanuit het spel en door te doen. Dat gebeurt aan de hand van thema's met de groep en in speelhoeken. Zo halen we het thema Lente als het ware de school in. We rekenen dan met eieren of bolletjes. Zo spelen kleuters in een tuincentrum-hoek om plantjes te leren en de taal om te kopen en verkopen....

En door slimme observatiemethoden houden we de ontwikkeling van uw kind bij en kunnen het aanbod en aanpak zo nodig aanpassen.

Image Onze school
Werken aan de basisvaardigheden

Wat leer je op school? Ja natuurlijk: Lezen, rekenen en schrijven. Dat noemen we de basisvaardigheden. Dat heeft eerste prioriteit, maar dat bieden we wel aan met eigentijdse methoden: Effectieve instructies, samenwerkend leren, digitale hulpmiddelen en gepersonaliseerde feedback.

Image Onze school
Toekomstgericht onderwijs

De wereld verandert snel. De uitdagingen van morgen zijn nu nog niet bekend.

Het is onze taak om kinderen voor te bereiden op een steeds veranderende wereld. De basisvaardigheden zoals taal, lezen en rekenen blijven belangrijk. Maar andere vaardigheden worden belangrijker, zoals: creatief denken, communiceren, samenwerken, computational thinking, ict basisvaardigheden en mediawijsheid.

Positieve mindset

We willen graag dat leerlingen nieuwe uitdagingen aangaan. Dat ze niet meteen denken: “Dit is te moeilijk voor mij, ik kan het niet.” Maar dat ze denken: “Dit is een uitdagende opdracht, ik kan er vast veel van leren.”

Zo gaan kinderen steeds door een LEERKUIL. Een positieve mindset helpt enorm als je iets onder de knie wilt krijgen.

Die positieve instelling zien we ook in onze gedragsafspraken: elkaar helpen, sorry zeggen, aardig zijn, bedanken, delen, iedereen hoort erbij, …

Image Onze school

Extra activiteiten

Ook na schooltijd kunnen de kinderen hun talenten verder ontplooien.

Sport

Wekelijks is er na schooltijd een uur extra sport voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.

Activiteiten

Ieder jaar zijn er drie blokken van ca. 10 weken met activiteiten voor de groepen: 1/2, 3/4, 5/6, 7/8.

Voorbeelden van activiteiten: dans, spelletjes, koken, knutselen, .... Deze activiteiten worden door Halojobbing verzorgd.

Clinics, ...

Afhankelijk van het aanbod en animo kunnen er bijzondere activiteiten plaatsvinden. afgelopen jaren hebben gedaan: surfen, skaten, Spaans, typen. Wat het komend jaar wordt....

Image Onze school

Wilt u weten wie er op de Vuurtoren werken?

Op de pagina 'Ons team' ziet u de leerkrachten met groepen en de overige medewerkers.

Ons team